nlc.hu
Aktuális

Ennyit keres egy pénztáros a Lidlben, Tescóban

Ennyit kereshet most egy pénztáros a Lidlben vagy a Tescóban

Komoly létszámhiány van a kiskereskedelemben, ezért emelkednek a fizetések.
Pénztáros dolgozik az Aldi diszkontlánc I. kerületi, Mészáros utcai üzletében 2020. február 25-én

Hatalmas a munkaerőhiány a kiskereskedelmi láncoknál: a Tescóból több mint 300 fő, a Penny-ből 200 fő, a SPAR-tól több mint 100 fő hiányzik. Emiatt a fizetések is folyamatosan emelkednek, egy pénztáros közel bruttó 400 ezer forintot is kereshet – írja a Pénzcentrum.

A portál összegyűjtötte, hogy az egyes áruházláncoknál milyen fizetésekre lehet számítani:

  • Tesco: az ország nyugati felében, a fővárosban, egyes Pest megyei településeken az elérhető bruttó bér 374 ezer forint (ez tartalmazza az alapbért, átlagos műszakpótlékot és túlórát, cafetériát és vásárlási kedvezményt is). Nincs olyan település az országban ahol bruttó 344 ezer forintnál kevesebbet fizetnének.
  • Spar: az áruházi eladók, szakeladók, pénztárosok bruttó 392 ezer forintot kapnak, ez már szintén tartalmaz bizonyos elemeket, például a 13. havi fizetést, a dolgozói kedvezményt, az átlagos műszak és teljesítmény- pótlékot, valamint a túlórát is.
  • Penny: az eladó-pénztáros pozíciók esetében a kezdő fizetés bruttó 269 ezer forint havonta. A próbaidő utáni átlagosan elérhető jövedelem havi bruttó 372 808 forint. Emellett jár 14 ezer forint SZÉP-Kártyára, és bizonyos esetekben még ingyenes szállás is.
  • Aldi: új belépőként munkát vállaló áruházi eladó, vagy logisztikai munkatárs kezdő bére 8 órás munkarendben 2022. januárjától bruttó 362 600 forintra emelkedett, a 6. évtől pedig bruttó 432 100 forintra nő.
  • Lidl: a belépő bruttó jövedelem 366 ezer forint, 3 év után az összeg 402 ezer forintra nő. Területi különbségek itt is vannak, Szombathelyen például az elérhető belépő bruttó jövedelem 398 ezer forint.

Az Auchan nem kommunikálja a széles nyilvánosság felé a bruttó átlagbéreket, a COOP hálózat nagyrészt franchise rendszerben működik, a bérek tehát eltérőek, nem központilag szabályozottak.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top