nlc.hu
Aktuális

Jégeső és havazás március 24-én

Több helyen is ömlött ma a jég, a Bakonyban még hózápor is volt

A szombati 20 fok után nagyot változott vasárnap délutánra az időjárásunk.
jégeső,

Mint ma reggel beharangoztuk, villámlást, jégesőt, zivatart és erős szelet is hozhat a vasárnap. Mindez igaznak is bizonyult. Vasárnap délután a magasban fölénk áramló hideg következtében nem csak jégesők és záporok jelentkeztek, hanem még havazott is – számolt be az Időkép. 

Székesfehérvár és Csór környékét, valamint a Pilist is intenzív jégesővel érték el a zivatarok. Székesfehérváron pillanatok alatt heves zivatar váltotta a napsütést. Csór-Szőlőhegyen pedig tekintélyes mennyiségű jég hullott, akárcsak Pilisborosjenőn.

Közben a Bakony magasabb csúcsain annyira lehűlt a levegő, hogy hózáporokat, havas esőt is észleltek.

Ami a továbbiakat illeti, az előrejelzés szerint hajnali fagyokkal indul a húsvét hete, néhol -6, -7 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet. Hajnali fagyok hétfőn főként északkeleten, kedden kicsivel nagyobb területen, ekkor is elsősorban az ország északkeleti felén lehetnek. Szerda reggel még előfordulhat gyenge fagy, de húsvétra már kora nyárias meleget kapunk. A Kiderül prognózisa szerint akár 24-25 fokot is mérhetünk az ünnepek alatt.

Tavaly egyébként intenzív havazással jött a húsvét (több helyen 10 centis hó is hullott), sokan hónyulak építésével hangolódtak akkor az ünnepekre.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ezt olvastad már?

7 hordható cipőtrend tavaszra

Ez is érdekelhet Ezek a tavasz legnagyobb cipőtrendjei Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top