nlc.hu
Gasztro

Ehető akkumulátort fejlesztettek ki

Ehető akkumulátort fejlesztettek ki

Ehető akkumulátort fejlesztettek ki olaszországi tudósok, ami új távlatokat nyithat a lenyelhető orvosi eszközök energiával történő ellátásában.

A jelenleg lenyelhető orvosi eszközök nem emészthetőek, és ha valami probléma lépne fel, vagy az eredeti termeknek megfelelően nem távolíthatóak el, műtétre van szükség.

Ezért kezdték el kifejleszteni a tudósok az ehető akkumulátort, ami olyan összetevőkből áll, amelyeket a szervezet könnyen le tud bontani. Az akku központi elektródái a mandulában megtalálható vitaminból, a riboflavinból és a kapribogyóban lévő quercetin értend-kiegészítőből vannak.

Ehető akkumlátor

(Fotó: Getty Images)

Az akkumulátor első prototípusa 0,65 volton tud működni, és újratölthető – utóbbival kapcsolatban azonban apróbb bökkenő, hogy ezt csak a testen kívül lehet elvégezni. Ha azonban sikerül úgy fejleszteni, hogy az emberi szervezetben is tölteni lehessen, az komoly áttörést hozhat a lenyelhető – és emészthető – orvosi eszközök viszonylatában – írja a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top