Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2019. március 20-26.: Mély lélegzet – jön a márciusi telihold

Csütörtökön a tavaszi napéjegyenlőség szinte percre pontosan egybeesik a teliholddal. A boldogságos tavaszi kezdetet megkeseríthetik a feszültségek, a viták, a stresszhelyzetek. Szóval, mély lélegzet... lesz még jobb is.

Hivatalosan is kezdetét veszi a tavasz, hiszen a Nap a Kos jegybe lép, csütörtökön lesz a tavaszi napéjegyenlőség, amely ugyanakkor épp egybe esik a teliholddal. Már szerdán és még pénteken is légy óvatos, mert nagyon könnyen és valójában bármikor heves vita pattanhat ki! Ugye, te sem szeretnéd konfliktussal kezdeni a tavaszt?

SZERDA – március 20.:  Szerencsére egész nap a nyugis Szűzben jár a Hold, a jelezhet vihar előtti csendet is = a telihold előtti nap. Ha feszültséget érzel magadban vagy a közeledben, tudd be most a holnapi teliholdnak, és legyél elnéző. Érdemes ma papírt, ceruzát fogni, és részletes költségvetést készíteni, ami hasznos és konkrét!

CSÜTÖRTÖK – március 21.: Hajnalban (02:43:10-kor) telihold ragyog az égen a hivatalos tavasz első napján. Ma van a tavaszi napéjegyenlőség is. Telihold napján tanácsos megállnod, elcsendesedned. Főleg azért, mert a húsvéti böjt kellős közepén jársz, ami vallási hovatartozástól függetlenül hatásossá teszi az elmélyülést. El ne szalaszd!

PÉNTEK – március 22.: A víz világnapján a Hold megtréfál téged, mert még nem vizes jegyben jár, hanem a levegős Mérlegben. Persze, ez önmagában még nem akadályozhat meg, hogy megünnepeld a víz világnapját. Például azzal, hogy gyönyörű színes virágot ültetsz, akár a balkonra, a kertbe, vagy egyszerű cserépbe, amivel belophatod a tavaszt az otthonodba.

heti holdhoroszkóp 2019. március 20-26.

Teliholddal kezdődik a tavasz csütörtökön (iStock)

SZOMBAT – március 23.:  Ma hajnalban a Skorpióba lép a Hold, ami nagyon is kedvez a kerti munkáknak. Már most érdemes fűszernövényt ültetni, gyógynövényt begyűjteni, csigákat elriasztani, vízinövényeket telepíteni. A vizes jelben járó Hold a növények öntözését is aktuálissá teszi. A kerti és a szobai növényeid is meghálálják most a vizet.

VASÁRNAP – március 24.: Ma egész nap a Skorpióban jár a Hold. Mivel a teliholdat követően fogy, tanácsos méregteleníteni, fogyókúrázni, selejtezni. A vizes jegyű Hold aktuálissá teszi az öntözést, de a mosás is jóval hatékonyabb ma. Ezek után megérdemelten kényeztetheted magad finom teával, illatos fürdővel, vagy kedved szerint bármivel.

HÉTFŐ – március 25.: Reggel a lelkesítő Nyilasba lép a Hold, ami hirtelen megemeli az energiaszintedet. Ne lepődj meg, ha ma egész nap pörögsz. De azért ne ess túlzásokba! A szeles idő segít kiszellőztetni az ágyneműket, a lakástextileket. Csak arra ügyelj, hogy száraz legyen az idő! Emellett a tüzes Hold kedvező és motiváló a sportolásra, a  mozgásra.

KEDD – március 26.: Ma egész nap a Nyilasban jár a Hold, emiatt talán nem bírsz magaddal és a hormonokkal. Jogos, hiszen itt a tavasz. A szerelem most nagyon is aktuális. Ha úgy érzed, túl sok feszültség gyűlt össze benned, vezesd le mozgással. Futhatsz, sétálhatsz, biciklizhetsz, kertészkedhetsz, de takaríthatsz is.

Erre figyelmeztet a holdhoroszkóp a héten

heti holdhoroszkóp 2019. március 20-26.

Ezekben a jegyekben jár a Hold a héten

Tavaszi telihold és napforduló

Épp a hivatalos csillagászati tavasz kezdetén, a tavaszi napéjegyenlőség napján, csütörtökön lesz telihold. Március 21-én hajnalban 02:43:10-kor a Nap a Kos jelében, míg a Hold a Mérlegben jár, előbbi akaratossá, utóbbi engedékennyé tesz. Most ösztönösen választasz, és ha kell, változtatsz is stílust: szörfözhetsz az akaratosság és az engedékenység között. Valójában nem ez okozza a feszültséget, hanem az, hogy neheztelni kezdesz arra, aki nem ért egyet veled. Amint ennek tudatába kerülsz, nevetségesnek fogod találni a helyzetet. De a telihold megnehezíti a józan rálátást.

A telihold mindig felfokozza az ellentéteket, és hangsúlyozza mindazt, amiben nem értesz egyet másokkal. Ilyenkor sokkal könnyebb összeveszni, és szakítani baráttal, munkatárssal, gyerekkel, szülővel, a társaddal. Vigyáznod kell az utakon is, mert teliholdkor sokkal több a baleset. Szerencsére a telihold gyorsan elmúlik. Kérdés, mit hagy maga után. A csütörtöki telihold kritikusan érint, ha a Kos vagy a Mérleg jelében születtél. De akkor is vigyázz magadra és a kapcsolataidra, ha Rák vagy Bak jegyű vagy!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top