Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2019. április 17-23.: Kék holddal érkezik a húsvét

Pénteken különleges napra virradunk. A húsvéti nagypénteken ugyanis telihold ragyog az égen, amely a hónapban már másodszor a Mérleg jelében áll szemben a Kos Nappal. Ezért is nevezik ezt a ritka jelenséget kék holdnak. De figyelem! A telihold és a kék hold is türelemre int mindenkit.

A nagypénteki telihold ingerlékennyé tehet téged és a környezetedet is. Jobb lenne, ha vita nélkül megúsznád a hosszú hétvége első napját. A telihold nem kényszerít senkit sem vitára, csupán hajlamosíthat rá. Óriási a különbség. Egyetértesz? Ezen a húsvéti ünnepen mindenképpen érdemes.

SZERDA – április 17.: Telihold közeledtével egyre hatékonyabban méregteleníthetsz. A húsvét előtti időszak a régi időkben is a böjtről szólt. Manapság még több méreggel kell megküzdenie a szervezetednek, kímélő étrenddel sokat segíthetsz a testednek és persze magadnak is. Ez éppen most, a nagyhét kellős közepén különösen aktuális.

CSÜTÖRTÖK – április 18.: Fodrászati tilalom van érvényben ma. Ha teheted, halaszd későbbre a hajvágást. Persze, húsvét meg minden, de talán mégsem lesz akkora probléma, ha nem tökéletes a frizura. A telihold előtti napon a gyógynövényekben a legmagasabb a hatóanyag, ezért gyógynövényeket nagyon is érdemes ma begyűjteni, és teát főzni. A kertben időzítsd mára a virágültetést, e mellett a húsvéti készülődésre is szánhatsz már ma kis időt.

PÉNTEK – április 19.: Ma nagypéntek van, ami a keresztény hagyományban a nagyböjt napja. Elvileg ma nem szabad húst enni, és tanácsos az alkoholt is mellőzni. Vallási hovatartozástól függetlenül hatásosan meditálhatsz. Ne mulaszd el ezt a remek lehetőséget, és a Mérlegben járó különleges telihold sem hat rád oly erősen.

heti holdhoroszkóp 2019. április 17-23.

Kék holddal, teliholddal kezdődnek a húsvéti ünnepek (iStock)

SZOMBAT – április 20.: Ma több kerti munkának is kedvez a Hold járása. Jól teszed, ha fűszernövényt ültetsz, gyógynövényt gyűjtesz, csigákat riasztasz, vízinövényeket telepítesz. A vizes Skorpióban járó Hold az öntözést is aktuálissá teszi. De jusson időd a családodra és persze a lazításra is.

VASÁRNAP – április 21.: Ma már tiltja a kerti munkát a hagyomány. Vasárnap ne is törd magadat a kert szépítésével. Helyette használd ki a vizes Skorpió Holdat, amely ma is kedvez a nagymosásnak, az öntözésnek, de a szaunának is, a fürdőzésnek is. De ne feledd, ma ünnep van, húsvét első napja. Élvezd a finom ételeket, italokat, viszont a Hold az alkoholtartalmú italok erejét felerősíti. Legyél óvatos.

HÉTFŐ – április 22.: Húsvét hétfő a feltámadás napja a keresztény hagyományokban. Ez az ünnep csúcspontja. De lehet, mára telítődsz a lakomával. A Nyilas Hold aktivitást javasol: mozogj, sportolj, túrázz! Csak ne vidd túlzásba, a Nyilas Hold ugyanis a túlzás jelölője is. Ha mértékkel eszel, iszol, mozogsz, kitűnően érzed magadat ezen a csodás hosszú hétvégén.

KEDD – április 23.: A tegnapihoz hasonlóan ma is egész nap a Nyilasban jár a Hold. Ez azért szuper hír, mert a 4 napos ünnep után nem leszel leeresztve, hanem energikusan, lelkesen veted bele magad a munkába. Az is inspirálhat, hogy egy rövid munkahét elé nézel.

Erre figyelmeztet a holdhoroszkóp a héten

heti holdhoroszkóp 2019. április 17-23.

A Mérleg jelében lesz pénteken a kék hold

Nagypénteki kék hold, telihold

Húsvét pénteken, április 19-én lesz telihold. Rendkívüli módon idén ez már a második olyan telihold, amikor a Kosban járó Nap és a Mérlegben járó Hold szembekerül egymással. Az angol „once in a blue Moon” kifejezés nem a kék színre utal, hanem azt jelenti, hogy rendkívül ritka jelenség.

Ismét az akaratosság (Kos) feszül az engedékenységnek (Mérleg). A telihold mindig felfokozza az ellentéteket, és hangsúlyozza, amiben nem értesz egyet másokkal, a másikkal. Ilyenkor sokkal könnyebb összeveszned, szakítanod a pároddal is. Akarva, akaratlanul választanod kell, érvényesíted az akaratodat, vagy engedékeny leszel. Valójában nem is ez okozza a legnagyobb fejtörést, hanem, hogy neheztelni kezdesz azokra, akik nem értenek egyet veled. Amint ennek tudatában vagy, nevetségessé válik az egész nézeteltérés. Ám a telihold megnehezíti, hogy józanul ítéld meg az ellentéteket.

Vigyáznod kell az utakon, mert teliholdkor több a baleset, a kapcsolataidban pedig a vita. Szerencsére a telihold gyorsan elmúlik. Kérdés, mit hagy maga után. Ez a telihold akkor érint érzékenyen, ha Kos, vagy Mérleg szülött vagy. De ha a Rák vagy a Bak jegyében születtél, akkor is érdemes most jobban vigyáznod. Természetesen nem árt az óvatosság, ha bármely más jegyben születtél. Telihold után két héten át fogy a Hold, ami remek lehetőség méregtelenítésre, fogyókúrára, selejtezésre, a rossz szokásoktól való megszabadulásra. Szóval húsvét után máris belevághatsz…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top