Horoszkóp

Ezek a csillagjegyek nem rejtik véka alá a véleményüket

Ezek a csillagjegyek nem rejtik véka alá a véleményüket. Sőt, gyakran fájdalmasan őszintén mondják ki, amit gondolnak. Megesik velük, hogy kérés nélkül osztják az észt. Az viszont tény, hogy mondandójukban nagyon sok igazság van. Te is köztük vagy? A horoszkópból mindenre fény derül.

Nem könnyű feladni a saját meggyőződést és véleményt, ám vannak, akik előbb-utóbb belátják, hogy nincs teljesen igazuk, változtatniuk kell bizonyos dolgokon, netán a másik nyerőbb ötlettel rukkolt elő. Néhány csillagjegy ugyanakkor szinte képtelen erre, ragaszkodnak a véleményükhöz, levegőnek nézik a többieket, s addig nem nyugszanak, amíg a többiek el nem fogadják az álláspontjukat.

Lássuk, melyek azok a csillagjegyek, akik hajlamosak néha magas lóról beszélni másokkal, akiknél ellenvéleményről szó sem lehet, és akik kérés nélkül is osztják az észt.

1. Oroszlán

Az Oroszlán megnyerő szónok és nagyon jól tudja, miként kell megnyerni a hallgatóságot az ügyei érvényesítéséhez. Ám időnként hajlamos elragadtatni magát, leereszkedő, nyomatékos és zsarnokoskodó stílust üt meg. Ezzel pedig ahelyett, hogy az üzenete célba találna, épp az ellenkező hatást éri el. Éppen ezért is jobban tenné, ha megbízna a gondolata, a véleménye erejében, nem akarná azt erőszakos módon eladni. Több türelemmel, megértéssel viseltetne a többiek iránt, akik a maguk módján reagálnak a javaslataira.

2. Szűz

A Szűz ugyan nem az a típus, aki felsőbbrendűnek gondolná magát, ám ha meggyőzésről esik szó, a leereszkedő stílus tőle sem áll távol. Hajlamos a kritikára, mások bírálatára, ám ez aligha éri el hatását, ha a környezete úgy érzi, nem tud megfelelni az elvárásainak, illetve folyamatos elmarasztalásnak van kitéve. Jóval fogékonyabban lennének a többiek a véleményére és a kritikai észrevételeire, ha azt valamivel finomabb stílusban fogalmazná meg.

Ezek a csillagjegyek nem rejtik véka alá a véleményüket (iStock)

3. Bak

Amikor a Bak meg van győződve a maga igazáról, akkor biztosan felveszi a parancsolgató stílust: mindenkinek megmondja, mit kell tennie, illetve miben kell hinnie, javulnia, fejlődnie, stb. Ugyanakkor akik körülveszik, csöppet sem szeretik, amikor dirigálnak nekik, kioktatják, utasítgatják őket, ezért az esetek többségében biztosan ellenszegülnek, s épp az ellenkezőjét csinálják annak, amit a Bak szeretne. Kedvesen megfogalmazott kéréssel ő is sokkal többet érhetne el.

4. Nyilas

A Nyilas higgadt és értelmes csillagjegy, ám bizonyos helyzetekben nagyon tolakodóvá válik: addig nem nyugszik, amíg nem érzi, hogy az üzenete úgy ment át, ahogy szerette volna, amíg a másik fel nem kiállt: „Értettem, minden világos!” Érdemes lenne kicsit visszavennie a túlbuzgó stílusából, s nagyobb bizalommal lennie a hallgatóság felé. Nem kell attól tartania, hogy nem értik meg a nézeteit a többiek, ám az már a környezetétől függ, hogy elfogadják-e  a véleményét, vagy sem.

5. Mérleg

Amikor döntésre kerül a sor, a Mérleg hajlamos lehet prédikáló stílust megütni. Akár a akarja a másik, akár nem, újra és újra előhozza a témát, elejétől a végéig kismilliószor átmegy rajta, miközben a környezete legszívesebben menekülne tőle. Érdemesebb lenne némi humort és kedvességet csempészni a mondandójába, így nagyobb esélye lenne, hogy az üzenete megfelelő fogadtatásra találjon.

6. Vízöntő

A Vízöntő hajlamos elmarasztalni másokat azért, mert meglátása szerint nem szívvel-lélekkel teszik a dolgukat. A csillagjegy szülötte humanitárius alkat, s számos ügyet a szívén visel, ám ha ellenvéleménybe botlik, vita helyett azonnal támadásba lendül, s arrogáns, rideg stílust üt meg a többiekkel. Meg kellene értenie, ha mások nem osztják a nézeteit, az korántsem jelenti, hogy az értéktelen kategóriába kellene sorolnia őket.

(via your tango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top