nlc.hu
Horoszkóp

Ez a holdállás ideális az esküvőhöz

Ez a holdállás ideális az esküvőhöz

A horoszkópból kiderül, melyik az az időpont és holdállás, amelyik a legtöbb jót ígéri.

Asztrológusok szerint nem mindegy, hogy a Hold melyik csillagjegyben és melyik fázisában tartózkodik épp, amikor kimondod a boldogító igent. Megfigyelések szerint a párkapcsolatok tartósabbak, ha a legkedvezőbb holdállásban köttetnek. 

A telihold egyensúlyt hoz a házasságba

Amikor a Hold teljes valójában látható az égen, vagyis teljesen megvilágítja a Nap, a nőies jin és a férfias jang energiák egyensúlyba, harmóniába kerülnek. A jin energiák, amelyet a Hold képvisel, lágyak, befogadóak, finomak és visszafogottak, míg a jang, amelyet a Nap jelenít meg, aktívak, kiáradóak, erőteljesek. A két energiaminőség, a jin és a jang tökéletesen egészíti ki egymást.

A belső harmóniát is akkor találod meg, amikor egyensúlyba kerül ez a két minőség benned. Az sem jó irány, ha túlzottan passzívan viselkedsz, de az ellenkezője, a túlzott aktivitás sem visz előre. A párkapcsolat és így a házasság is akkor lesz boldog és sikeres, ha megtalálható benne az összhang és az egyensúly. Ha telihold idején kötsz házasságot, a jin és jang energiák harmóniájára számíthatsz a kapcsolatban is. Az sem árt persze, ha a Vénusz, a szerelem bolygója is kedvező helyzetben áll ezen a napon, így a boldogságra valóban minden okod meglesz.

Házasság és a holdállás

(Fotó: Getty IMages/PeopleImages)

A Hold az érzékenység bolygója is

A hold érzékenységet is közvetít. Nem véletlenül a Rák az egyik legérzékenyebb csillagjegy, hiszen uralkodó bolygója a Hold. Amikor teljes fényében ragyog, még inkább felerősíti az érzelmeket. Ne lepődj meg, ha telihold idején érzékenyebbnek, vagy éppenséggel bizonytalanabbnak érzed magad. A Holdnak ez a fázisa erősen hat az érzelmekre, így könnyebben elsírhatod magad, mint máskor, de feszültebbnek, ingerlékenyebbnek is érezheted magad. A vénuszi csillagjegyek, mint a Bika és a Mérleg, kedvezően hatnak a Holdra, így ideális időpontok az esküvőhöz is, ahogyan a Rák, a Szűz, a Skorpió is segítő energiákat szórhat rád. A telihold tehát mindenképpen a kiteljesülés, a teljesség, az egyensúly napja lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top