nlc.hu
Mindennapok

Kínai gigatársasház

Kisvárosnyi ember lakik ebben a kínai társasházban

Nem drágább lakást bérelni benne, mint Budapest belvárosában, sőt...
Regent International

A kínai Hangcsouban található Regent International apartmanház arról híres, hogy lakosainak száma egy kisvárosénak felel meg, nagyjából 20 ezer fő.

A város üzleti negyedében, a Qianjiang Century Cityben álló, S alakú épület eredetileg luxushotelnek készült, de később kolosszális lakóépületté alakították át, a szobákból több ezer csúcskategóriás lakást alakítottak ki. Az impozáns épület 206 méter magas, 36-39 emeletes, attól függően, hogy melyik oldalán állunk. Házon belül számos kényelmi szolgáltatással rendelkezik, például egy óriási ételudvarral, valamint uszodákkal, fodrászüzletekkel, körömszalonokkal, közepes méretű szupermarketekkel és más üzletekkel. 

A Regent Internationalt az az Alicia Loo tervezte, aki a világ második hétcsillagos szállodája, a Singapore Sands Hotel építésze is volt.

A gigantikus társasházat 2013-ban adták át, és gyorsan Hangcsou egyik legnépszerűbb épülete lett. Lakóinak többsége fiatal szakember, akik nemrég végzett az egyetemen, vagy éppen most készül  diplomázni, de felkapott lakhely az influencerek körében is.

A kisebb, ablak nélküli lakások általában havi 1500 kínai jüanért (72 ezer forint) bérelhetők havonta, míg az erkélyes, nagyobb egységek bérleti díja akár 4000 jüan (192 ezer forint) vagy annál is több is lehet.

A több mint 260 000 négyzetméternyi területet kínáló Regent International az egyik legnagyobb ilyen jellegű épület Kínában. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top