nlc.hu
Meghitt percek

Bionikus karral bontja ki a karácsonyi ajándékát

Szívszorító! Életében először bonthatja ki a karácsonyi ajándékait a kar nélkül született, 8 éves kislány

Teljesült a karácsonyi kívánsága: végre megtapasztalhatja a bontogatás izgalmát.
ajándék

A 8 éves Alexia Cliffe mostanáig még sohasem élhette át azt az izgalmat, amikor a karácsonyfa alatt megtalált ajándékokon széttépi az ember a csomagolópapírt. A brit kislány ugyanis bal kar nélkül született. Az elmúlt évek folyamán több művégtagot is kapott, de egyiknek sem volt markolata. 

A múlt hónapban azonban végre teljesült a kívánsága: egy bionikus kart kapott, amivel ezentúl bármit meg tud fogni. „Csodálatos az új karja. Nyitni-zárni tudja a markolatát, így most már teljes mértékben használhatja a karját. Azóta, hogy megkapta, folyamatosan csak összeszed vele dolgokat a lakásban. Odáig van érte. Alig várja, hogy karácsonykor kibonthassa az ajándékait. Életében először tépheti le róluk a csomagolópapírt” – meséli meghatódva Alexia édesanyja.

A kislány eddig a könyökízületét használta mindenre, még a fogkrémet is azzal nyomta ki a tubusból.

Mivel korábban egyik műkar sem vált Alexiánál, édesanyja a bristoli székhelyű Open Bionics-hoz fordult, ahol 3D-s nyomtatott bionikus karokat fejlesztenek ki. A család a spórolt pénzük mellett közösségi finanszírozásból is kapott támogatást, így meglett a 11 ezer font (átszámítva mintegy 5,2 millió forint) a protézisre. Ráadásul egy olyan bionikus kart kapott a Jégvarázs-rajongó kislány, ami jól passzol az Elza-ruhájához. Most már könnyűszerrel megy neki a hajmosás és a cipőfelhúzás is, de legjobban azt várja Alexia, hogy karácsonykor életében először ő maga bonthassa ki az ajándékait.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top