Otthon

Speciális ablakkal segített az idősotthon lakóin a nő

Megoldást keresett, hogy demenciás édesanyját minden nap meg lehessen látogatni és érinteni, dacára a karanténnak.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt karanténnak köszönhetően George Glass immár három hónapja nem tudta megfogni a felesége, Jan kezét, akivel 61 éve házasok. Aztán jött a lánya, és megoldotta ezt a problémát. 

Jan egy idősotthonban lakik USA Georgia államában, férje pedig minden nap meglátogatta őt, és ott ült az ágya mellett még mielőtt elrendelték a karantént, utána viszont csak az ablak mellett állhatott. “Szívszorító volt látni anyámat, ahogy az ablak mögött sír” – mesélte a lánya, Cindy a Good Morning Americának. A család ennek ellenére járt az otthonhoz, és Skype-on is beszéltek a mamával, csakhogy Jan az állapota miatt nehezen értette meg, hogy miért nem mehetnek be hozzá a rokonok. Tudni kell, hogy a demenciában vagy memóriazavarban szenvedő betegeknek fontos az érintés. 

Cindy elhatározta, hogy segít a helyzeten, hogy keres egy áthidaló megoldást, és megtervezte majd megalkotta a Safe Hug Window-t, pőrén fordítva a Biztonságos Ölelés Ablakot, minek köszönhetően szülei biztonságosan meg tudják érinteni egymást. Erről van szó:

Az ablak egy speciális, az üvegnél tízszer erősebb anyagból van, ráadásul könnyebb is. A család megmutatta az ablakot az idősgondozó vezetőjének, aki lenyűgözve közölte, hogy próbálják ki. “Ó, ez az férjem” – mondta Jan, amikor meglátta George-ot, és ugyan kesztyűben, de megfoghatta a kezét. A család ráadásul az intézet többi lakójának az életét is megkönnyítette, hiszen a megfelelő kesztyűket felhúzva ők is találkozhatnak a családjukkal.

Olvass vidám írásokat idős emberekről: 

Fotó: Profimedia

Fotó: Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top