Szabadidő

A divatszakmából a TraumaAmbulancia és az Összefogás az Állatokért Alapítvány felé csorog a pénz

Köszönhetően annak, hogy a Random Shooting Day éves árverésén hétjegyű összeg jött össze, melyen kalapács alá kerültek a Görög Zitáról és Milla Reáról, illetve a Lakatos Márkról készült fotók is.

Megírtuk múlt héten, hogy 2019 a harmadik év, amikor a Random Shooting Day csapata árverésre bocsátja az év során készített fotósorozatokból válogatott képeket, ez meg is történt csütörtökön az Anker’tben. Az eseményről videót is forgattak, ez itt meg is tekinthető: 

Mint arról többször is cikkeztünk, a Random Shooting Day a divatszakmában jól ismert fodrász, Koczka alapötletéből indult. A kollektíva az évek során tengernyi elismerést kapott, és amellett, hogy a divatfotót művészi szintre emelték, a társadalmi felelősségvállalást tekintve is érdemes figyelni őket, ugyanis az árveréseken befolyt összeget mindig jótékony célokra fordítják. Két évvel ezelőtt a Suhanj! Alapítvány kapta a pénzt, tavaly a beteg zenészeket támogató Fábián Juli Emlékalapítvány, idén pedig a TraumaAmbulanciának és az Összefogás az Állatokért Alapítványnak segítettek. „Egymillió-kétszázezer forintot osztunk szét köztük” – mondta az nlc-nek Koczka, aki múlt héten még arról is mesélt nekünk, hogy eleinte azt tervezték, hogy egy nagyobb, bajban lévő állatokon segítő alapítványt fognak támogatni, végül azonban arra jutottak, hogy kutyás fotósorozatuk elárverezésével egy mátészalkai telephelyen lévő kiskutyáknak segítenek, pontosabban Kiss Anitának, aki az Összefogás az Állatokért Alapítvány egyedüli vezetője és mindenese. Támogatásukkal azt szeretnék elérni, hogy felfigyeljenek az alapítványra. „Nagyon nagy bajban vannak, és a teleppel szemben is nagy az apátia a környéken, ahol a kutyatartás kultúrája sem igen alakult ki. Ha még tél előtt össze tudnánk gyűjteni úgy százezer forintot, abból már elég sok takarót vagy egyéb hiányzó dolgot tudnának vásárolni” – mondta a fodrász. 

A TraumaAmbulancia munkatársai minden hónap utolsó kedd estéjén beszélgetéseket szerveznek, melyeknek helyszínét és a harapnivalót tagjaik és támogatóik biztosítják. Az árverésből befolyt összegből egy olyan helyet szeretnének létrehozni, ahol közvetlen segítséget nyújthatnak a traumák áldozatainak és hozzátartozóiknak. „Idén három olyan egyesület jött velem szembe, melyeken nagyon szívesen segítettem volna, ezért a zárt Facebook-csoportban megszavaztattam a kérdést, így esett a választás a TraumaAmbulanciára. Azt látom, hogy nagyon kevesen gondolnak arra, hogy ha valakit valamilyen trauma ér, akkor nehezen kér segítséget, és úgy éreztem, az embereknek tudniuk kell, hogy van egy ilyen lehetőség, mert nem lehet ezt egyedül megoldani. Fontos egy olyan közösség támogatása, ahol hasonló sorsú emberek ülnek, és kihúzzák egymást abból a lelki nehézségből, amiről tévesen hiszik azt, hogy könnyen fel tudják dolgozni” – magyarázza Koczka. 

Fotó: Neményi Márton

A Random Shooting Day tagjai természetesen a mai napig ingyen és bérmentve „dolgoznak” csütörtökönként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top