Sztárok

R. Kárpáti Péter halálközeli élményekről mesél

R. Kárpáti Péter nagyon komolyan beleásta magát abba a mindenkit érdekló, fontos témába, hogy vajon mi is történik a halál után.

A sors iróniája, hogy a karaktert, mellyel R. Kárpáti Péter ismertté vált, egy halálesettel írták ki a barátok köztből a színészt pedig olyannyira foglalkoztatja a halálközi élmények kérdése, hogy komoly kutatásba kezdett és több könyve is megjelent a témában. Ősszel érkezik a harmadik.

Régóta foglalkoztat az a kérdés, hogy miért van, hogy a klinikai halál állapotában lévő személyek egyharmada igazolhatóan be tudott számolni arról, hogy miután megszűnt az agyi tevékenységük további tapasztalatokat észleltek. Én egy szkeptikus, Bika jegyű pali vagyok, aki az elmúlt érában szocializálódott. Az évek és a tapasztalások során el kellett fogadnom, hogy rengeteg olyan esemény van, amit a természettudománnyal nem tudunk megmagyarázni. Mostanra elmondhatom, hogy tapasztalataim szerint a klinikai halál állapotában valami különös tudatjelenség megmarad. Csak Amerikában nyolcmillió igazolt esetet tartanak nyilván, az átélők szerint a halál kevésbé félelmetes, mint amennyire sokan szorongnak tőle – osztotta meg a Borssal R. Kárpáti Péter. aki a könyvében a klinika halált átélőkkel is készített interjúkat.

Az a baj, hogy sok a sarlatán, akik tévés csatornákon, emelt díjas számon megmondják a jövőnket. Azonban magam is találkoztam olyan emberekkel, akik valóban különleges képességekkel bírnak. Bevallom, kérdezni nem mertem tőlük a saját életemmel kapcsolatban, mert a végén még kiderülne, hogy előző életemben, amennyiben van ilyen, valamilyen kellemetlen ember, mondjuk bérgyilkos voltam és azzal a tudattal képtelen lennék együtt élni – mondta mosolyogva a színész.

R. Kárpáti Péter (forrás: NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top