Sztárok

Meghan Markle-botrány: brit politikusnők szerint a bulvársajtó célja, hogy „lerombolja” a hercegnét

Brit politikai pártok 72 tagja nyílt levélben állt ki a sussexi hercegné mellett, aki ellen az elmúlt hónapokban koncentrált támadást indítottak a tabloidok.

Hetvenkét brit politikusnő nyílt levélben biztosította támogatásáról Meghan Markle-t – jelenti az MTI. „Elvárnánk az országos médiától, hogy tudja, mikor áll az ország érdekében egy történet nyilvánosságra hozatala, és mikor csak az a célja, hogy leromboljon egy nőt ok nélkül” – írják a munkáspárti Holly Lynch által nyilvánosságra hozott levélben.

Harry herceg és Meghan Markle Johannesburgban (Fotó: Chris Jackson / Staff / Gettyimages)

Harry herceg és felesége az elmúlt hónapokban a brit bulvárlapok támadásainak céltáblájává vált. A hercegi pár október elején pert indított a londoni felső bíróságon a The Sun és a Daily Mirror ellen, mert a lapok munkatársai szerintük törvénysértő módon feltörték és lehallgatták a hercegnő hangpostafiókját.

A sussexi herceg és hercegné a Mail on Sunday című vasárnapi lapot is perli, mert az tavaly nyilvánosságra hozta Meghan egyik, édesapjának, Thomas Markle-nak írt levelét. A kereset benyújtásakor Harry azt mondta, a lapok ugyanúgy bánnak a feleségével, mint egykor édesanyjával, Diana hercegnővel, aki 1997-ben paparazzók elől menekülve vesztette életét egy párizsi autóbalesetben.

Markle egy interjúban arról is beszélt, milyen nehezen visel a bulvársajtó támadásait. Az elmúlt két év „valóban küzdelmes volt” – jelentette ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top