Sztárok

Sztárok és a szerelem: Dallos Bogi és Puskás Peti lebukott, más elébe ment a találgatásoknak

Lesifotók, netes bejelentések, titokzatos képek a közösségi felületeken, magazinos interjúk: így értesül a nagyvilág arról, ha egy ismert ember szerelmes. Te mit gondolsz erről, van jó módszer vagy ideális pillanat a bejelentésre?

Amekkora fegyver a híres emberek kezében az okostelefon és a közösségi média – gondoljunk csak az Instagramra felpakolt szponzorált fotókra –, annyira lehet az ellenségük is. Hogy miért? Mert 15 évvel ezelőtt sokkal jobban lehetett kontrollálni azt, ha valaki egy bimbódzó párkapcsolat elején mondjuk étterembe vitte az új kedvesét. Ma már mindenkinek ott van a kezében a mobil, rajta az összes közösségimédia-alkalmazás, szóval egy párkapcsolatot titokban tartani lassan nehezebb, mint megnyerni a lottófőnyereményt, éppen ezért pedig nagyot változott az is, hogy a hírességek hol és hogyan osztják meg a közönséggel azt, ha szerelembe estek.

A magánélet, az persze magánélet még mindig, de manapság a határok így is elmosódtak: akad híresség, aki mondjuk egy évfordulós szerelmes képet is reklámtartalommal tölt fel, és megoszthatóvá is teszi, közben viszont a másik magánéleti fotójánál tiltja ugyanezt. Ilyenkor érthető módon elbizonytalanodnak azok, akik követik: mi tartozik rájuk, és mi nem? 

A magánéletét mindenki óvja (via Tragic Beautiful) 

Persze az ismert emberek szerelmi élete évszázadok óta beszédtéma, és természetszerű, hogy vannak köztük, akik ezzel jól tudnak élni, míg mások kevésbé. Mindenesetre az, hogy mikor vállalják fel az új kapcsolatukat, ideális esetben csak rajtuk múlik, és bárhonnan nézzük is, nehéz helyzetben vannak mind, hiszen valószínűleg nem akarják túl korán bejelenteni a dolgot, de nem akarnak bujkálni sem.

A téma kapcsán először a te véleményedre vagyunk kíváncsiak:

Most pedig, hogy ezzel megvolnánk, mutatunk néhány példát is arra, hogy ki milyen módszert választott kapcsolata nyilvános felvállalására, a sztárok ugyanis láthatóan nagyon másképpen gondolkodnak arról, hogy mikor jön el a megfelelő pillanat.

Csak „normális” hétköznapokat akartak

Okkal kezdtünk éppen ezzel a példával. Ábel Anita elébe ment a kontroll nélküli találgatásoknak és a feljelentgető civileknek, és talán a legjobb módszert választotta: egy őszinte, szerethető közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy válása után ismét rátalált a szerelem, és  köszönik szépen, remekül vannak olasz szerelmével, Roberto Favaróval.

„Az élet szép” – állt Ábel Anita és párja a rövid közös közleményben a kettejükről készült fotó alatt, később pedig a Story magazinnak azt is elmondták, hogy a helyzet nagyon egyszerű: attól még, hogy ismert emberek, nem akarnak bujkálni. „Szeretnénk megélni a szerelmünket úgy, mint bárki más. Ezért tettük ki a közös fotónkat” – fogalmaztak.

Titkolták, majd Instán vallottak

Tóth Andi és Szabó Ádám sokáig titkolták, hogy mélyebb érzések kötik őket össze: mentek a találgatások, és cikkek is jelentek meg arról, hogy összejöttek, ám ők egészen hosszú ideig nem reagáltak ezekre. Végül aztán Ádám kiírta az Instagramra: „Eddig titkoltuk, de most tiszta vizet öntünk a pohárba: Andi és jómagam szeeeeressük egymást, és egy párt alkotunk.”

A kis vallomás mellé még a #mindvégigegyütt hashtag is odafért. Állítólag közös szerelemkarkötőt is viselnek – hogy ez segített-e nekik az elmúlt másfél évben túljutni néhány nehézségen, azt mondjuk nem tudni, de az biztos, hogy a hullámvölgyek ellenére ma is nagy a szerelem köztük. Egy interjúban arról beszéltek, hogy bár volt egy kéthetes szünet köztük, amikor Andi elköltözött, sikerült rendezniük a problémákat, és rájöttek: a boldog párkapcsolat egyik titka, hogy kompromisszumokat kell kötni.

Csak egy emoji

A közös fotóval történő bejelentés népszerű volt az elmúlt években a hazai sztárok körében is. Bár Tóth Gabi és Krausz Gábor szerelméről már suttogtak egy ideje, hivatalos csak azután lett a dolog, hogy Gabi (ma már Krausz-Tóth Gabriella) feltöltött egy fotót kettejükről az Instára, amihez szöveg nem tartozott, csak egy kis szívecskés emoji. Történt mindez nem sokkal azután, hogy az nlc megírta: a páros feltűnően sokat lájkolja egymást, és Tóth Gabi bejegyzéseit a séf rendszeresen szívecskékkel kommenteli. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

👨🏻‍🍳🧑🏻❤️

tothgabi (@tothgabi) által megosztott bejegyzés,

Titkolták, pedig ugyanabban a műsorban dolgoztak

Lassan őskori emléknek tűnik, pedig csak hét éve volt, hogy a Blikk találgatni kezdte: Istenes Bence és Csobot Adél összejött. „Rendszerint együtt ebédelnek, és már teljesen természetes mindenki számára, hogy olykor kézen fogva sétálnak a folyosón. Bence az élő show-k alatt mindig keresi az alkalmat, hogy Adéllal legyen” – írta akkor a napilap, Adélt viszont több rosszindulatú támadás is érte a verseny alatt, így az adások végéig nem nyilatkoztak a műsorvezetővel. Nemrég a Nyerő Párosban erről az időszakról is említést tettek, és bevallották: akkoriban direkt igyekeztek kerülni a nyilvánosságot, ma viszont már köztudott, hogy egy rövidebb szünetet leszámítva boldog párkapcsolatban élnek, és két kisfiú boldog szülei.

A jó öreg lesifotó

A következő eset annyira aktuális, hogy kifejezetten ennek kapcsán kezdtünk el gondolkozni rajta, vajon hogyan is érdemes csinálni a „nagy bejelentést”. Puskás Peti és Dallos Bogi friss szerelméről nem egy címlapinterjúban olvashattunk, és nem is egy Fókusz-riport lebbentette fel róla a fátylat, hanem – legalábbis a hivatalos sztori szerint – egy szemfüles rajongók által készített fotó. Amikor több újság is átvette a hírt, miszerint az X-Faktor két mentora ölelkezve romantikázott egy étteremben, a két érintett néhány óráig hallgatott, majd egy-egy közös fotóval tudatták: a hír igaz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

❤️ 📸 @panamyphoto

Dallos Bogi 🦋 (@dallosbogi) által megosztott bejegyzés,

A bejelentésre aztán kollégájuk, ByeAlex is reagált az Instán, és végül össznépi cukiskodó-poénkodó „örülünk nektek” online buli lett a dologból. A Fókusz riporterének Bogi és Peti ugyanakkor azt üzente: egyelőre nem szeretnének nyilatkozni a szerelmükről; nagyon boldogok, komolyan gondolják a kapcsolatukat, de óvni szeretnék a magánéletüket. Ennek megfelelően az X-Faktor adásaiban sem került szóba kettőjük kapcsolata, miközben mondjuk a TV2 műsoraiban minden hasonló helyzetre reagálnak az érintett sztárok, megragadva az alkalmat, hogy maguk nyilatkozzanak.

Mi a magunk részéről mindenesetre örülünk Dallos Bogi és Puskás Peti boldogságának, és ezt a dalt küldjük nekik:

Akik műsorban estek szerelembe

Ott vannak aztán még azok is, akik ha akarták, sem tudták volna titkolni, hogy összejöttek, mivel éppen szerelmet keresni mentek a tévébe. Ilyen páros volt a közelmúltban a Love Island-es Gábor és Nia is – bár a férfi egy sérülés miatt otthagyta a villát (nem, ez nem az a villa, és igazából nevezhetnénk haciendának is, de valahogy ezek a műsorok mindig villában játszódnak), aztán Niának is meg kellett pakolnia a gurulós bőröndöt, Gábor azt nyilatkozta, hogy félig így is győztesnek érzi magát, hiszen megtalálta, amit keresett: a szerelmet. A boldogság azonban az unikornisok és a vattacukorfelhők világában sem tart feltétlenül örökké: két héttel később Niáék már a szakításukat voltak kénytelenek bejelenteni (erre azért nem kaptak külön tévéműsort, csak a saját oldalukon osztották meg a szomorú fejleményeket). A barátság mindenesetre megmaradt köztük.

Gábor és Nia

Fotók, exférj, boldogság

Hónapokig csak találgatta mindenki azt is, hogy vajon tényleg összejött-e Rékasi Károly és Pikali Gerda – aztán egyszer csak megjelent egy fotósorozat a Blikkben, de igazából az is jelenthetett mindent és bármit, mert csupán azt láthattuk rajta, hogy miután a színész elhagyta a József Attila Színház épületét, tíz percet várt a kocsijában, majd megjelent kolléganője is, aki beült mellé, és együtt távoztak. Végül egy hónappal – és megannyi újságírói telefonnal – később Gerda akkori férje közölte a Borssal, hogy a felesége és Rékasi együtt vannak, de ez nem az ő dolga. A színész – aki még hónapokkal korábban közleményben tudatta, hogy feleségével, Détár Enikővel külön folytatják az életüket – és Pikali Gerda azóta is egy pár.

Rékasi Károly és Pikali Gerda (Fotó: Olajos Piroska/smagpictures.com)

Változtatott, mert elege lett

Bereczki Zoltán korábbi házasságáról tulajdonképpen hetente írtak a lapok. Zoli erről nem is olyan régen a Story magazinnak úgy nyilatkozott: „Akkoriban sokszor össze-összekeveredett a valóság és a mese: mi magunk is elhittük azt a boldogságot, amit az újságok láttattak rólunk. Az persze természetes, hogy az ember szívesebben mesél a boldogságáról, a sikereiről és nem a problémáiról. Mindez viszont elfedte a valóságot, pedig igenis léteznek bajok, nehézségek, amiket veszélyes a szőnyeg alá söpörni, igenis beszélni kell róluk. Egy darabig úgy tűnt, a szakmai sikerek talán kompenzálják a gondjainkat, de sajnos nem…” A sikeres színész-énekes tanult az esetből: amikor a Blikk először megírta, hogy az új párja Bata Éva színésznő, nem nyilatkoztak a lapoknak, és nem mutogattak közös képeket sem, mindössze Bereczki menedzsere és üzlettársa kommentálta a hírt azzal, hogy „Igen, együtt vannak, de egyelőre nem szeretnének nyilatkozni a kapcsolatukról.” Bereczkit azóta is hiába kérlelik, a Sztárban sztár leszek mentora mindig elmondja, hogy nem akarja kirakatba tenni a magánéletét, és ezentúl közös munkát sem akarnak vállalni a párjával – úgy érezzük, itt nem kell Instagramon bejelentett eljegyzésre sem készülnünk.

Bata Éva és Bereczki Zoltán Nina Raine Nemek és igenek című darabjában (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Az Egyesült Államokban és Angliában még mindig inkább a címlapon, interjúban elmesélt szerelemi történetek, valamint a lesifotók által lebuktatott párkapcsolatok dominálnak, a közösségi médiás bejelentések kevésbé jellemzőek. Lesifotóval bukott le például Katie Holmes és Jamie Foxx, de Shawn Mendes és Camila Cabello románcát is a TMZ nevű oldalra felkerült képek buktatták le, és ott van még Kim Kardashian is, aki életének minden percét, így az esküvőjét, a 72 napos házasságát és a válását is eladta ide vagy oda.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top