nlc.hu
Sztárok

Akkor és most: Halle Berry

Múlnak az évek, de az 54 éves Halle Berry csak egyre jobban néz ki

Az 54 éves Halle Berry nem csupán, hogy nem öregszik, de mintha évről évre egyre csak jobban nézne ki...

Halle Berry 1966. augusztus 14-én született egy beteghordó és egy ápolónő gyermekeként. A nyolcvanas években modellként kezdte a karrierjét, majd elindult az 1986-os Miss USA szépségversenyen, melyet meg is nyert. A Miss World világversenyen 6. helyezést ért el. 1989-től játszott a Living Dolls című tévésorozatban, 1991-ben pedig a filmvásznon is debütált a Dzsungelláz című produkcióban. A valódi áttörést azonban 1992-es Bumeráng című film hozta meg a számára, Eddie Murphy oldalán. Első komoly drámai szerepe egy exdrogos anya karaktere volt az 1995-ös Bármi áron című  filmben. 1999-ban egy HBO-filben eljátszotta Dorothy Dandridge-et, az első afroamerikai nőt, akit Oscar-díjra jelöltek. Alakítását többek között Emmy- és Golden Globe-díjjal ismerték el.

2001-ben aztán jött a Szörnyek keringője, melyért megkapta az Oscar-díjat, ezzel ő lett az első fekete bőrű színésznő, aki főszerepért elnyerte ezt az elismerést. Az ezt követő években olyan filmekben láthattuk, mint a Halj meg máskor, a Gothika, a Kardhal, a Vadidegen vagy épp az X-Men-trilógia. Elvállalta a A Macskanő címszerepét is, amivel azonban alaposan mellényúlt, hiszen a mozit minden idők egyik legrosszabb filmalkotásának választották. 2007-ben csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán.

A 2010-es években, miközben továbbra is játszott nagy költségvetésű produkciókban, több független filmet is forgatott, így a Frankie és Alice című drámát, vagy épp a Movie 43 című vígjátékot. Legutóbbi filmje a John Wick: 3. felvonás – Parabellum volt, melyet tavaly mutattak be.

Így változott Halle Berry külseje 1986-tól 2020-ig!

Halle Berry akkor és most
Megnézem
Összes kép (12)

Berry és a férfiak

A  színésznő háromszor házasodott és vált.

  • Első férje David Justice baseballjátékos volt. 1993-ban házasodtak össze, a frigy azonban boldogtalan volt, depresszióba sodorta Berryt. Válásukat 1997-ben mondták ki.
  • Eric Benét énekes kétéves kapcsolat után, 2001-ben vette feleségül. Az énekes-dalszerző szexuális függőségben szenvedett, ami miatt 2002-ben terápián is részt vett. Házasságukat azonban ez nem mentette meg, a pár 2003-ben jelentette be, hogy különválnak.
  • Berry 2005-ben a Versace fotózásán ismerkedett meg Gabriel Aubry francia-kanadai modellel, aki az élettársa lett. 2008 márciusában világra jött közös kislányuk, Nahla Ariela Aubry. 2010. április 30-án azonban bejelentették, hogy kapcsolatuk néhány hónappal korábban véget ért.
  • Nem sokkal később randevúzni kezdett Olivier Martinez francia színésszel, akivel 2012 tavaszán jelentették be eljegyzésüket, majd 2013 nyarán házasodtak össze. Az év októberében megszületett a kisfiuk. 2015-ben azonban Berry úgy döntött, hogy elhagyja a férfit, a hivatalos procedúra máig sem zárult le.
Halle Berry és családja

Halle Berry, Olivier Martinez, Nahla és Maceo 2015-ben Fotó: Profimedia)

A színésznő idén augusztusban töltötte be az 54. életévét, ám ebből úgy 20-at kapásból letagadhat, ezt azonban saját bevallása szerint nem plasztikai beavatkozásoknak köszönheti. „Amikor mindenki ezt csinálja körülötted, vannak olyan pillanatok, amik azt gondolod: nekem is meg kell tennem, ha életben akarok maradni ebben az iparágban? Nem fogok hazudni, nem állítom, hogy nekem nem jutottak eszembe ezek a dolgok, mert folyton javasolják nekem. Ez olyan, mint a drog, amire mindig rá akarnak beszélni. Olyan érzés. Épp ezért kell emlékeztetnem magam, hogy a szépség nem elsősorban fizikai. Az öregedés természetes, és mindannyiunkkal meg fog történni… Mindig magamra akarok hasonlítani, még ha önmagam idősebb változata is vagyok” – fogalmazott egy nyilatkozatában.  

Halle Berry 54 évesen

Halle Berry 54 évesen (Fotó: Instagram/Halle Berry)

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top