nlc.hu
Sztárok

Kozma Domik családja

Ennyire cuki Kozma Dominik családja – az olimpikon úszó az apaságot is komolyan veszi

Kozma Dominiknál nem ismerünk humorosabb úszót, ha ő nyilatkozik, szinte biztos, hogy egy-egy poént is elsüt. Az úszó a magánéletben is komolyan veszi a szerepét: imád apuka lenni.
kozma dominik

Kozma Dominik sportoló családba született – pontosabban édesapja, Kozma István válogatott labdarúgó volt -, így nem meglepő, hogy a profi sportot választotta. De Kozma nemcsak az úszásban jeleskedik: élete egyik legfontosabb szerepében, apaként is nagyon jól helytáll.

Jelenség a medencében

A zseniális nyilatkozatairól is híres világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar úszó első magyar bajnoki címét 2007-ben szerezte 200 méter gyorson, majd 2009-ben az ifjúsági EB-n is a dobogó legfelső fokára állhatott, miután megnyerte az 50 méter gyorsot. A most 30 éves sportoló a 2017-es budapesti VB-n bronzérmet szerzett 4 x 100 méteres gyorsváltóban, és most, a tokiói olimpián is dobogóra szeretne állni.

Reméljük, hogy az idei ötkarikás játékok után is hallunk tőle majd ehhez, a 2017-es nyilatkozatához hasonló aranyköpéseket:

„Itt csak az marad talpon, akinek van a gatyájában valami. Mi pedig bebizonyítottuk, hogy nálunk kevés embernek van itt most nagyobb.”

Laza és szókimondó stílusával mindig megnevetteti a nézőket, olvasókat, egyszerűen nem lehet nem szeretni.

2019-ben csatlakozott Hosszú Katinka csapatához, az International Swimming League Teamhez, ami a karrierjében is fordulópontot jelentett.

Kozma, a táncoslábú úszó

Kozma Dominik 2018 óta él boldogságban feleségével, Orsival, akivel régóta terveztek családot. Idén januárban született meg első közös gyermekük. A szülés nem ment könnyen, hiszen a baba 13 óra vajúdás után jött a világra. A kisfiú az Olivér nevet kapta, az örömhírről pedig Instagram oldalán számolt be a sportoló. A Blikknek így nyilatkozott az apává válásról:

„Másfél évig próbálkoztunk, majd kilenc hónapja vártuk ezt a pillanatot, szóval nem volt bennem meglepetés a szülés után, hogy ilyen érzés édesapának lenni. Én valahogy egyébként is úgy érzem, mintha apának születtem volna, sosem riadtam meg, ha gyereket kellett a kezembe fognom.”

Az úszó már most elhatározta, hogy csak azért, mert ő sportoló, a fiát nem fogja ebbe az irányba terelni. Hozzátette, hogy ha a gyereke majd a profi sportot választja, ő támogatja benne, de nincs olyan elvárása, hogy hasonló úton kellene járnia.

Azt talán sokan nem is gondoltuk volna róla, hogy a tánc sem áll messze az úszótól, pedig igent mondott a Dancing with the Stars című műsorra, ahol bebizonyíthatja, hogy nem csak a medencében tud bajnokként tempózni. A táncos show műsorban Kozma Dominik partnere Lissák Laura lesz.

Még több olimpia!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top