nlc.hu
Sztárok

Interjú Tornóczky Anitával

Tornóczky Anita: „Nem erőltetem a házasságot, nem a papír a legfontosabb egy kapcsolatban”

Tornóczky Anita az nlc-nek mesélt többek között a Konyhafőnök VIP forgatásáról, a főzésről, a terveiről és a magánéletébe is betekintést engedett.

Nagyon magabiztosan mozogsz a konyhában, jól érezted magad a RTL Klub Konyhafőnök VIP című műsorának forgatásán?

Nagyon szeretek főzni! Nemcsak azért, mert kikapcsol, hanem mert jó érzés másokról gondoskodni, ráadásul én is szeretek enni. Egészségtudatosan főzök, figyelek arra, hogy ha a barátaim valamire allergiásak, akkor nekik külön ételeket készítsek. A gasztronómia világa mindig is érdekelt, a volt férjem vendéglátós volt és folyamatosan figyeltem az ő munkáját, a modern főzéstechnikákat is igyekeztem elsajátítani. Amikor elvállaltam a felkérést, az volt a szempontom, hogy fejlődjek és még több dolgot megtanuljak a séfektől. 

Maximalista vagy?

Igen, folyamatosan fejlesztem magam minden téren. Azt szokták mondani rólam, hogy igazi versenyló típus vagyok. Célorientált voltam mindig is, az a típus, akit nem lehet kibillenteni az egyensúlyából. A Konyhafőnök VIP-t egy kalandnak fogtam fel, bíztam a saját konyhai tudásomban. Azt persze sejtettem, hogy van olyan alapanyag, amit nem fogok ismerni, de mégis imádtam minden pillanatot.

Hogyan készültél a versenyre?

Séfekhez jártam, mellette pedig egy korábbi, döntős versenyzővel készültem – ők instruáltak mindenben. Kitálaltam az ételt, azt is megmondták, hogy mit, hogyan díszítsek, mi a jó technika és mi nem. Sokat tanultam tőlük, hálás vagyok a segítségükért.

Mi okozott a legnagyobb gondot a főzések alatt?

Az egyik a tisztaság és rend volt, a másik az idő. Otthon patyolattiszta a konyhám, mindig van időm szépen letörölgetni magam után, itt viszont nem volt erre lehetőségem. Eléggé stresszes volt negyven-ötven-hatvan perc alatt több fogást is elkészíteni, ám azóta megtanultam gyorsan főzni. Nemrég a barátaimnak tizenkét fogást készítettem el egy délután alatt, és a konyhám pöpecül nézett ki, csodálatosan tiszta maradt. (nevet)

Tornóczky Anita: Nem erőltetem a házasságot

Tornóczky Anita (Fotó: RTL Klub/ Tulok András)

Mivel foglalkozol mostanában?

Még mindig a kutyák teszik ki a mindennapjaimat, napi szinten foglalkozom a nevelésükkel, fejlesztésükkel. Az én hat kutyámon kívül most van nálam 3-4, akikkel külön tréningezek. Közben könyvet írok, és olyan kutyás gasztrotartalmakon dolgozom, amelyek megmutatják majd, hogy miket érdemes főzni a kutyusoknak. Ezeken kívül is sok tervem van, haladok velük szépen lassan. Egy rehabilitációs kutyaközpontot szeretnék nyitni, ahol táborokat tarthatok a felelős állattartásról, kezelnénk a viselkedésproblémás kutyusokat. Ezek mellett pedig szeretnék nemsokára elvégezni egy állatorvosi asszisztens képzést is, amire nagyon készülök.

A párod hogy áll a kutyákhoz?

Nem volt nagy kutyás, de mostanra annyira beletanult mindenbe, hogy amikor napi szinten forgattam a Konyhafőnök VIP-ben, akkor ő gondozta a kutyusokat. Három és fél éve vagyunk már együtt, nagy az összhang közöttünk. Hasonlóak a hobbijaink, szeretünk jógázni, vagy közösen főzni, ilyenkor órákig beszélgetünk. Amikor hozzám költözött, három rekesz gasztrolexikont hozott magával. Ő egyébként gazdasági jogászként keresi a kenyerét. 

Tornóczky Anita: Nem erőltetem a házasságot

Fotó: RTL Klub/ Tulok András

Hogy álltok az esküvővel?

Beszéltünk már róla, ahogy a gyerekvállalásról is. A Covid előtt sokat ingázott London és Budapest között, a hét egyik felében volt itthon, a másikban külföldön, ezért korábban nem tudtunk a családalapításról beszélni. Mióta itthonról dolgozik, együtt vagyunk mindennap. A pandémia nagyon jót tett nekünk, még jobban megismertük egymást és igazán összecsiszolódtunk, szerencsére jól működtünk együtt. A házasságot nem erőltetjük, én már voltam férjnél, szerintem nem a papír a legfontosabb egy kapcsolatban.

Mivel tud levenni a lábadról? 

A gyönyörű mosolyával és az intellektusával. Már a megismerkedésünk idején kiderült, hogy egy hullámhosszon vagyunk.

Akkor most teljes a boldogság az életedben. Van, amin változtatnál? 

Csak a fogszabályozómon. Nagyon zavar, nem szeretek mosolyogni sem emiatt. Ez pedig a lelkemre is hatással van.

Tornóczky Anita: Nem erőltetem a házasságot

Sárközi Ákos és Tornóczky Anita A Konyhafőnök VIP-ben (Fotó: RTL Klub/ Tulok András)

Miért kellett fogszabályozó?

Azért volt rá szükségem, mert kattogott az állkapcsom és kiderült, hogy nem volt szimmetrikus. Ezt korrigáljuk a fogszabályozóval úgy, hogy az állkapcsomba fúrtak kampókat is. Ez pedig begyulladt, és már többször is bedagadt az arcom emiatt. Nagyon szeretnék tőle megszabadulni és újra visszatérni a régi beszédemhez, mert az is zavar, hogy kicsit pösze lettem tőle. Szerencsére már nincs sok hátra és nemsokára leszedik, alig várom.

A mozgás és az egészség mindig is fontos volt az életedben, milyen étrendet követsz most?

Heti háromszor edzek és egyszer jógázom, ráadásul sokat mozgok a kutyákkal is. Az étkezésemre is figyelek, kevés fehér lisztet fogyasztok és a cukrot teljesen száműztem. Rizslisztből és lencselisztből készítek ételeket, a főzéshez pedig kókuszvirág cukrot használok. A párom is szereti az egészséges ételeket, ezért nem kell külön főznöm neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top