nlc.hu
Sztárok

Horváth Tamás kamasz fiúként

Emlékszel még a kamasz Horváth Tamásra?

Horváth Tamás 17 éves volt, amikor elindult a Csillag születikben. Azóta nagyot fordult vele a világ.

Horváth Tamás 17 évesen, 2009-ben indult el az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutatójában, melynek hetedik helyezettje lett. 2017-ben tért vissza a képernyőre a TV2 Sztárban Sztár című műsorának ötödik évadában, amit meg is nyert.

A Dal 2018-ba bejutott a Meggyfa című dalával, ugyanebben az évben pedig Balázs Andreával megnyerték A Nagy Duett című műsort. 

Horváth Tamás kiskamaszként

Horváth Tamás 2009-ben. (Fotó: Sajtóklub)

Jól menő karrier, komplikált családi élet

Tamás viszonya édesapjával és családjával elég viharos. A zenészként dolgozó Horváth János „Dagi” szíve majd megszakad, amikor eszébe jut a fia, aki már nem is köszön neki és a telefont sem veszi fel neki, ha hívja.

Horváth Tamás akkor és most

Horváth Tamás 17 évesen (Fotó: Sajtóklub)

„Elfordítja a fejét a fiam, ha meglát. (…) Legutóbb három-négy hónappal ezelőtt próbáltam hívni, de fel sem vette a telefont. (…) Nekünk nincs szükségünk a pénzére. Neki azonban egyszer szüksége lesz a családjára” – nyilatkozta Horváth János, akinek a legnagyobb fájdalma az, hogy Horváth Tomi állítólag a testvéreivel sem áll szóba.

Feleségével, Andival boldog házasságban él

A 29 éves énekes és felesége, a 7 és és fél évvel idősebb Péterfi Andi a 10. évfordulójukat ünnepelték nemrég a Maldív-szigeteken, és ebből a jeles alkalomból újra összeházasodtak. A pár már 5 éve házas, első esküvőjüket is a Maldív-szigeteken tartották.

Horváth Tamás akkor és most

Horváth Tamás és felesége, Andi az Életünk története című műsorban. (Fotó: Sajtóklub)

Az újranősülés okairól így vallott a követőinek Horváth Tamás: „Megjártunk csúcsokat és mélységeket. 5 éve ezen a napon, ezen a szigeten mondtunk igent erre a szövetségre, azóta napról-napra csak erősödik az iránta érzett szerelmem. 10 év szép kerek szám, ezért most újra feleségül veszem”.

Büszke származására

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy cigány vagyok, nagyon szeretem a múltunkat, főleg azért, mert apai és anyai ágról is szintó romák vagyunk. A szintó romákat ma Magyarországon nagyon kevesen ismerik. Csak a régi, idős cigányok tudják a szintók származását: Észak-Németországban telepedett le nagyon sok szintó cigány. A szintó a szinti szóból ered, lováriban ez zenészt jelent. Ma már a romák, legyen az beás vagy oláhcigány, ha muzsikálnak, akkor muzsikus cigánynak mondják magukat, de eredetileg a szintó cigányok voltak a zenész cigányok, ők kezdtek zenélni, nagyon magas szinten. Minket kitagadott a roma társadalom. Egy oláhcigány asszonytól hallottam, hogy akkor tagadták ki a szintókat, amikor a második világháború idején Hitler nem deportálta őket. Nagyon sok romát deportált, de sok szintó roma volt a zenekarban, akik zenéltek nekik. Ezek a szintó romák nem beszélték a cigány nyelvet, németül beszéltek, tanultak voltak, zenészek voltak, ez óriási ellenszenvet szült a többi romában” – magyarázta Tamás.

(Nyitókép: Sajtóklub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top