nlc.hu
Sztárok

Batiz András fiatalon

Több mint 40 éves fotót találtunk Batiz Andrásról, ilyen édes kisfiú volt!

Bár már korábban is felbukkant egy-egy tévéműsorban, az országos ismertséget 22 éves korában a Fókusz hozta meg neki egyik pillanatról a másikra.

Lassan 20 éve annak, hogy nem láthatjuk műsorvezetőként Batiz Andrást, akinek nagyon jól állt annak idején a kamera. A ma már 48 éves egykori tévés két kamasz gyerek büszke apukája, és saját kommunikációs cégét vezeti sikerrel.

Batiz András Holló Mártával és Marsi Anikóval

Batiz András Holló Mártával és Marsi Anikóval (Fotó: Fotocentral.hu – Karizs Tamás)

Feleségével, Debre Krisztinával is a Fókusz című műsor készítése közben ismerkedett meg, ő is riportokat készített, hogy még színvonalasabbá tegye az adásokat. Azt, hogy a Fókusz induló csapatának tagja lehetett Marsi Anikóval, Holló Mártával és Kolosi Péterrel, annak köszönhető, hogy tehetségére felfigyeltek a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahol többek között Vitray Tamástól és Horváth Ádámtól tanulhatta meg a tévés szakma fortélyait.

A Fókusz előtt a Múzsa, az Ablak és a Tonik című műsorok készítésében is részt vett, 1997-ben pedig az RTL egyik meghatározó arca lett. Hét év után állt fel a műsorvezetői székből, azután kormányszóvivőként kezdett dolgozni, ami miatt – ahogy az ilyenkor lenni szokott – többen is kritizálták.

Kinevezése a szüleit is meglepte, álmukban sem gondolták volna, hogy András egy napon kormányszóvivő lesz, főleg azok után, hogy gimnazistaként egy kirakatbetörés miatt elsőrendű vádlottként állt a bíróság előtt.

Erről a munkáról egy 2020-as interjúban azt mesélte, hogy egyáltalán nem bánta meg, hogy végül két és fél éven át maradt ebben a pozícióban, azt viszont eldöntötte, hogy sem műsort vezetni, sem politizálni nem fog a későbbiekben.

2005-ben feleségül vette szerelmét, Debre Krisztinát. Fiuk, Iván már 17, lányuk, Léda pedig 13 éves. A büszke apuka saját kommunikációs céget alapított, vezetőknek tart kommunikációs tréningeket itthon, de olykor külföldön is. Márkaépítés, munkahelyi elkötelezettség-növelés és történetmesélés témában is otthonosan mozog, ezért mára több nagyobb vállalat megbízható stratégiai partnere lett.

Régi fotók Batiz Andrásról
Megnézem
Összes kép (10)

Nyitókép: Fotocentral.hu – Steindl Gabriella

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top