nlc.hu
Sztárok

Sáfrány Emese a nevelésről

Sáfrány Emese az anyaság nehézségeiről beszélt őszintén

Nem könnyű az élete egyedülálló szülőként.

Sáfrány Emese és Hornyák Ádám lassan két éve váltak el, azóta a légtornász egyedül neveli gyermekét, Nolent. Emese gyakran osztja meg a gondolatait a gyermekével és az anyasággal kapcsolatban. Korábban őszintén beszélt arról is, bár régen maga mögött hagyta felnőttfilmes múltját, tisztában van vele, egyszer majd elkell magyaráznia fiának, miért csinálta. 

Sáfrány Emese

Fotó: Instagram

Instagram-oldalán most arról mesélt, milyen nehézségekkel néz szembe a két és fél éves Nolen nevelésében, és milyen praktikákhoz fordul, hogy megoldja ezeket. 

„Nolen már szépen elkezdett beszélni és ügyesen el tudja mesélni a maga módján, hogy mi történt vele például a bölcsiben, kivel és mit játszott. Ami a korának a »nehézsége«, hogy határozott elképzelése van arról, hogy mit szeretne és annak hangot is ad. Van olyan, hogy hatalmas sírás közben követel valamit, ez esetben van, hogy hiába mondok neki bármit, kb. meg sem hallja, viszont, ha visszakérdezek, hogy; ….-t szeretnéd? Meg is érkezik a válasz, hogy igen, és egyből megnyugszik, hogy a kérését meghallottam. Ilyenkor tudok vele »alkut kötni«, pl.; ha összepakolod az autókat, leveszem neked a kockákat. Ez nálunk mindig működik. A másik; amikor annyira fáradt, hogy átlép egy »vadulós« szakaszba… Ezt úgy próbálom elkerülni, hogy egyrészt figyelem őt és kérem is arra, hogy szóljon, ha fáradt és akkor közösen leülünk és olvasunk. Ezzel mára már elértem, hogy sokszor ő maga ül le és kéri a könyvet” – olvasható Emese bejegyzésében, aki abban bízik, tapasztalataival tud segíteni a hasonló cipőben járó követőinek is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top