Trend

Vagy női ruhában megy iskolába a kisfiú, vagy levágják haját

Michael Woodley nagymamájának megmondták az iskolában, vagy levágja unokája természetes fürtjeit, vagy a kisfiúnak büntetésből mindenkinek azt kell mondania, hogy valójában lány.

Randi Woodley, aki nem csupán a nagymamája Michael Woodley-nak, de egyben törvényes képviselője is, arról panaszkodott a napokban a brit Mirror című lapnak, hogy augusztusban azért hívták be az iskolába, hogy megvitassák vele a kisfiú frizurájának stílusát. Alapvetően azt kifogásolták, hogy Michael haja túl hosszú, amivel állítólag zavart kelt az iskolában. Az nem derült ki, hogy pontosan hogyan és kiben. 

Így Randi alapvetően három lehetőséget kapott az iskola vezetőségétől. Vagy levágatják a fiú haját, vagy összeköti és felkontyolja, esetleg női ruhában küldi iskolába, de akkor Michael mindenkinek azt kell hogy mondja, hogy ő valójában lány. Arra hivatkoztak, hogy csak bizonyos típusú hajviseleteket enged az iskola szabályzata a diákok számára, különös tekintettel a fiúkra. Például a fiúk haja nem érhet már a póló gallérjáig sem.

Ezek után a nagymama a fiú haját copfba fogta és feltűzte, de az iskolába járó gyerekek szülei közül sokan kiálltak Michael mellett, főleg miután nem ez az első eset. Ezek a szülők azt mondják, egyéniségeket kellene nevelni, nem pedig azt kikényszeríteni a gyerekekből, hogy rosszul érezzék magukat, amiért szeretnének önazonosak lenni.

Amikor a CNN az iskola vezetőségéhez fordult, kommentár nélkül elhajtották az újságírókat. 

(Képünk illusztráció)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top