nlc.hu
Trend

Egy anyát gyermekbántalmazónak neveztek a Facebookon, mert kilyukasztatta a kislánya fülét

Gyermekbántalmazónak nevezték a Facebookon, mert kilyukasztatta a kislánya fülét

Levi Connell reagált a kritikára, szerinte jó döntést hozott.
Nyolc hetes babának lyukasztatta ki a fülét

A 24 éves anya szerint a kislánya így tökéletes, szerinte nincs gond azzal, hogy a mindössze nyolchetes gyerek fülét kilyukasztatta. Pedig elhatározását a saját párja, de még édesanyja sem pártolta, ám Levi Connell hajthatatlan volt és egy nap elvitte a kislányát, hogy elvégezzék rajta a procedúrát.

A Daily Star cikke szerint ezt követően többen is kritizálták a fiatal anyát, amiért a lánya helyett hozta meg ezt a döntést és fájdalomnak tette ki. Az egyik Facebook-komentelő egyenesen gyermekbántalmazónak nevezte. Ezen Levi Connell igencsak felháborodott, szerinte ugyanis ilyet nem lehet mondani a másikra.

Levi egyébként tízéves volt, amikor kilyukasztották a fülét és fülbevalót kapott. A nagymama azt gondolta, hogy majd unokája is hasonló korban kapja meg a sajátját, és Levi is azt mondta korábban, hogy ráér a füllyukasztás négy év múlva is. De végül meggondolta magát és szerinte ez jó döntés volt.

A gyermekek füllyukasztása már régóta vita tárgyát képezi a szülők és a szakemberek között is. Születtek petíciók is arról, hogy a füllyukasztás a gyerekek elleni erőszak egy szép formája, hiszen fájdalomnak és félelemnek teszik ki a gyerekeket. Tehát az anyát és a szülőket ezért büntetni kéne. Hazánkban is sokáig tartotta magát a szokás, hogy a kislány újszülöttek fülbevalóval hagyták el a kórházat. Manapság azonban egyre növekszik azoknak a tábora, akik avítt, embertelen szokásnak tartják a babák füllyukasztását.

Kiemelt kép illusztráció: PixaBay

Még több cikk gyerektémában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top