nlc.hu
Trend

Korrektor helyett alapozó a szem alatti karikák eltüntetésére

A zseniális trükk, amivel örökre eltüntetheted a szemed alatti karikákat

Évek óta keresed a tökéletes korrektort, ami láthatatlanná tévő köpenyként beborítja a szemed alatti karikákat? Ideje elengedned ezt a küldetést, a korrektor helyett sokkal jobb megoldásunk van a problémára!
Szem alatti karikák ellen smink

A szépségtrendek folyton változnak, és szinte lehetetlen lépést tartani velük. Néhány éve még az volt a divat, hogy háromszög formában vigyük fel a szemünk alá a korrektort a tökéletes fedés érdekében. Manapság viszont inkább csak a problémás részekre pöttyözzük a krémet, és leginkább a szem, illetve az arc megemelése a cél. Mindez pedig az alapozóval rétegezve kerül fel a bőrünkre, a sok termék pedig a nap végére elkerülhetetlenül beleül a szem alatti finom ráncocskákba. Így az eltüntetni kívánt táskák, karikák csak még hangsúlyosabbá válnak.

De szerencsére megtaláltuk A megoldást: a zseniális trükköt a TikTokon osztotta meg Rachel OCool sminkes. Egy abszolút old-school tippről van szó, és a lényege, hogy csupán egyetlen terméket (ami NEM a korrektor) használjunk sminkeléskor. A csodaszer pedig nem más, mint az alapozó. Ezen és a technikán múlik az egész.

@rachelocoolmua

Are u ditching concealer for this?? #makeuphack #concealerhack #foundation #makeuptutorial

♬ Beach and sandy beach Calm summer bossa nova – MATSU

Először is egy nagyon vékony réteg alapozót kell felvinned az arcodra. De ne kutass se egy beauty blender, se a kedvenc ecseted után, bőven elég, ha csak a kezed használod a feladathoz. Óvatosan nyomkodd a bőrödbe a terméket (ne dörzsöld: azzal csak leszeded a cuccot), majd tegyél az ujjaidra még egy kis réteg alapozót, és oszlasd el (szintén tapogató mozdulatokkal) a szemed alatt. A lényeg, hogy brutális panda-szemeid legyenek tőle – nyugi, nem ez a végcél! Most hagyd abba a sminkelést, csinálj bármi mást: a fő, hogy 10 percen át pihentesd.

A 10 perc elteltével ismét az ujjaidra lesz szükséged: tapogasd bele a bőrödbe az alapozót, de „ne kend, ne dörzsöld és ne használj semmilyen ecsetet vagy szivacsot” – hangsúlyozza Rachel. „Amikor állni hagyod az alapozót, akkor megvastagszik a termék, így mikor eldolgozod, egy önállóbb, hatékonyabb második réteget képez. De mégis vékony marad, hogy ne üljön bele a szem alatti ráncokba.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top