nlc.hu
Trend

Pásztor Anna a Balkan Fanatikról

Pásztor Anna: „Egy Balkan Fanatik bulin született meg bennem a kérlelhetetlen rock ördög”

Pásztor Anna hosszú évek óta megkérdőjelezhetetlen jelenség a hazai popszférában, korábbi zenekaráról vallott.

Hihetetlen, de kereken két évtized telt el a kezdetek óta, vagyis, hogy Lepés Gábor és Jorgosz electro-népzenei kísérletezéseik folyományaként 2002-ben is megalapították a Balkan Fanatik együttest. Aztán teltek-múltak az évek, formálódott a zenekar, az alapító duó mellett pedig hosszabb-rövidebb ideig a legjobb hazai zenészek fordultak meg a projektben, így került képbe a kétezres évek közepén Pásztor Anna is, rapperként.

„Teljesen váratlanul csöppentem a történetbe, Lepe, a Balkan egyik alapítója akkoriban ugyanis hangmérnökként működött közre a készülő Anna and the Barbies albumunkon, amikor is egy felvétel után feltette a nagy kérdést, és mivel jó bulinak tűnt az egész, Lepe és Jorgosz pedig eszméletlen figurák voltak, nem tudtam nemet mondani. És milyen jól tettem, sose felejtem el azokat az őrületes bulikat. Én akkoriban a katonás-fiús korszakomat éltem, általában hatalmas zsebes army nadrágban, stoplis cipőben, tankos sapkában álltam színpadra – csak felül látszódott rajtam valamiféle nőiesség” – meséli Anna nevetve.

Pásztor Anna

Fotó: Facebook

„Persze a smink meg fullos volt, zenekarbéli kolléganőmet, az inkább népzenében mozgó Herczku Ágit meg is fertőztem a rock’n rollal – a hatásomra úgy szórta a csillámport magára, mintha kötelező lenne. Az én színpadi szárnyalásom pedig a legjobb emlékként őrzött Petőfi Csarnokos bulinkon teljesedhetett ki. A katonai cucc maradt, de felülre csak melltartó és egy hatalmas fekete szőrmekabát került, mindez megspékelve egy őrületes nagy hajjal, tiszta Mephisto kinézetem volt. Na, ez az a pillanat, amikor megszületett bennem a pardont nem ismerő rock ördög. Egyszerre csak azt éreztem, mindent szabad és innentől nem volt megállás.”

A világzenei szupergroup, vagyis a húszéves Balkan Fanatik szeptember 29-én, az A38 Hajón ünnepli a jubileumát egy fergeteges koncerttel. A jelenlegi együttessel az állóhajó deszkáin egykori tagként Pásztor Anna mellett többek között Ferenczi György, Fibula, Geszti Péter, valamint a Kuna Testvérek segítik a cseppet sem egyhangú világzenei időutazást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top