nlc.hu
Trend

Koppenhágai divathét 2024 tavasz-nyár

6 trend a koppenhágai divathétről, ami miatt már most várjuk a jövő tavaszt

Így öltözködünk jövőre a dán divattervezők szerint.
Koppenhágai divathét

Augusztus 7. és 11. között rendezték meg a koppenhágai divathetet, melyen a 2024-es tavaszi-nyári kollekciók debütáltak. A dán főváros divathetén bemutatkozó kollekciók közös jellemzője a skandináv letisztultság, a sokoldalúság, a könnyed esztétika és a mindebből magától értetődően adódó hordhatóság. Olykor sokkal inkább, mint a négy nagy divathéten szereplő márkák esetében. 

Mutatjuk az idei eseményen látott legmeghatározóbb trendeket.

Nadrág szoknyával

A bő szárú nadrág szoknyával vagy egészruhával kombinálva utoljára az ezredforduló könyékén volt trendi. A korszak egyik legmegosztóbb irányzata volt, mely Y2K-láz ide vagy oda, még nem nem tért vissza a divat fősodrába. Legalábbis eddig. A koppenhágai divathéten ugyanis egy sor neves dán divatház jövő évi kollekciójában felbukkantak ilyen típusú öltözékek. Lehet szeretni vagy nem szeretni, azonban tény, hogy nadrág-szoknya kombinációból kreatív és kényelmes rétegezett outfitek alkothatók. 

Nadrág szoknyával
Megnézem
Összes kép (5)

Maszkulin-feminin

A maszkulin és feminin szabásvonalak stílusos találkozása számos kollekcióban visszaköszönt. A sziluett alapja egyrészt a férfiasan széles, akár tömött vállrész, másrészt a hipernőies, határozottan szűkített derék, melyet valamilyen megkötős vagy csatos öv is hangsúlyoz. Ez a vonalvezetés blézereken, kabátokon, kabátruhákon is megmutatta magát.

Maszkulin-feminin
Megnézem
Összes kép (5)

Földszínek

A skandináv tervezők általában véve is előszeretettel alkalmaznak földszíneket, a kifutón látottak tanúsága szerint azonban a 2024-es tavaszi-nyári kollekciókban még inkább előtérbe kerülnek. Ezen belül is elsősorban a barna árnyalatok dominálnak a könnyed homokszíntől az egészen mély tónusokig, melyeket harmonikusan egészítenek ki a tompább zöldes, illetve natúr szürkés árnyalatok.  

Földszínek
Megnézem
Összes kép (5)

Bermuda 

A bermudanadrág, különösképp női viseletként, szintén a megosztó holmik közé tartozik, a dán dizájnerek szerint azonban itt az ideje, hogy jó néhány év mellőzöttség után ez is visszatérjen a gardróbunkba. A ruhadarab hétköznapi és elegánsabb változataival egyaránt találkozhattunk a kollekciókban, ennek értelmében tehát viselhető lesz utcai, irodai, sőt akár partiszettek részeként is. 

Bermuda
Megnézem
Összes kép (5)

Farmer farmerral

A denim-on-denim, vagyis a farmer farmerral irányzat a nemzetközi divatban is immár több éve az egyik kardinális trend, mely érzékelhetően nagy favoritja a dán divattervezőknek is. A kifutón látottak alapján 2024-ben az irányzaton belül is a teljesen azonos színű és anyagú, komplett farmer szettek, illetve a farmer overallok, egészruhák mennek majd a legnagyobbat, melyeket semlegesebb alapdarabokkal, illetve esetleg egy-két hangsúlyosabb kiegészítővel kombinálhatunk. 

Farmer farmerral
Megnézem
Összes kép (5)

Áttetsző

Az áttetsző holmik divatja szintén már jelenleg is ott van a legaktuálisabb trendek között, és nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz ez másként a jövő évben sem. A teljes egészében áttetsző, de a csupán ilyen panelekkel, díszítésekkel megküldött darabok egyaránt menők lesznek, méghozzá gyakorlatilag mindenféle áttetsző anyagból a tülltől a csipkén át a lyukacsos kötöttekig. 

Áttetsző
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top