nlc.hu
TV-sztárok

2022 peches és szerencsés sztárjai

Fent és lent: ők voltak 2022 legszerencsésebb és legszerencsétlenebb sztárjai

Visszatekintve 2022 nem tűnik egy nyerő évnek, de mindig vannak olyanok, akik még a legrosszabb periódusokból is jól tudnak kijönni. A sztárok között sincs ez másképp: volt, akinek bejött 2022, de voltak, akik nagyot szívtak idén.

+

Kulcsár Edina és G.w.M.

Ha 2022 és celebek, akkor Kulcsár Edina és G.w.M. A románc a közvélemény előtt januárban kezdődött, és azóta is akkora lángon ég, hogy alig győzzük követni a fejleményeket. Először még arra voltunk kíváncsiak, hogyan született ez a szenvedélyes kapcsolat és mit szólnak hozzá az exek. Aztán született közös dal (jajj!), ők ketten pedig olyan elánnal turnézták körbe a sajtót a kapcsolatuk részleteivel, hogy csak kapkodjuk a fejünket. G.w.M.-ről azóta már tudjuk, micsoda férfi, Edináról pedig az derült ki, hogy párja szerint ideális rapsztár-feleség (pedig még nem házasodtak össze), volt már műbalhé abból, hogy valódi Guccit hordanak-e, láthattuk a rappert sok készpénzzel, ékszerekkel és menő autókkal vagánykodni, nagy fejleményként pedig a gyermekáldás is benézett az álompárhoz, gondoskodva arról, hogy 2023-ban majd a babás híreikkel és – nagy eséllyel – az álomesküvőjük álomrészleteivel legyen tele a sajtó. Nem tudjuk, ők ketten meddig bírják még ezt a tempót, de az biztos, hogy nekünk még követni is fárasztó őket, nemhogy ezt az életet élni.

Kulcsár Edina és G.w.M.

Fotó: Trenka Attila

Will Smith

Hogyan lehet egyetlen este leforgása alatt felemelkedni a legmagasabbra, majd onnan ugyanezzel a lendülettel porba hullani? Az idén március 28-án rendezett Oscar-gálán már szinte zsebben volt a színész régóta érett Oscar-díja a Richard király című életrajzi filmért, csakhogy a sztár a show közben olyannyira bedühödött a színpadon a feleségén poénkodó komikusra, Chris Rockra, hogy felment, és élő adás közben kiosztott neki egy akkora tenyeres pofont, hogy a fal adta a másikat. Ráadásul az eset után néhány perccel pont az ő nevét húzták ki az egyik borítékból. Látszott rajta, hogy nem volt egyszerű a történtek után méltósággal átvenni a díjat a döbbent közönség szeme láttára, és nem is sikerült.

Az eset világszerte rengeteg erős reakciót váltott ki, sokan egyetértettek Smith tettével, mivel szerintük csak a feleségét védte, mások szerint egy ilyen viccet az ő helyzetében tűrni kell, sokan pedig a kiváltságosságát hozták fel, hiszen egy átlagembert egy élő adásban való pofozkodás után garantáltan kivezettek volna a teremből, ő pedig nyugodtan visszaülhetett a helyére utána, sőt még egy díjat is kapott. Egy biztos: azóta Smith karrierje megállt, az elmúlt évben egyetlen új filmet sem forgatott, a decemberben az Apple TV+-ra felkerült Emancipáció már az Oscar-gála előtt dobozban volt. Az hamarosan kiderül, hogy Smith hosszú időre persona non grata-vá vált-e, de az is lehet, hogy megússza a dolgot egy kis kényszerszünettel.

Chris Rock, Will Smith

Fotó: Myung Chun / Los Angeles Times via Getty Images

+

Zámbó Jimmy

A hollywoodi filmek esetében már láthattuk, mennyi reflektorfényt tud adni egy-egy sikeres életrajzi film egy zenész karrierjének. A Bohém rapszódia után hirtelen újra mindenki Queen-t hallgatott, a Rocketman után a fél világ újra (vagy sokan pont először) Elton John-slágerekre bulizott, idén pedig Elvis Presley került a nosztalgiavonat mozdonyának elejére az Elvis című film nagy sikere után. Magyarországon ezt még csak kicsiben tapasztalhattuk meg, miután a Made in Hungária befutott a mozikba, aminek hatására Fenyő Miklós kapott egy kis plusz figyelmet. 21 évvel a halála után most hirtelen ismét Zámbó Jimmyről beszélnek a magyarok, ez pedig az RTL+ sorozatának köszönhető, ami nemcsak az énekesről rajzol egy meglepően őszinte portrét, hanem arról a korszakról is, amelyben élt és alkotott. A jól sikerült sorozat hatására újra előkerültek a legfontosabb emberek Jimmy életéből, akik elmondják a sajtóban és/vagy a közösségi médiában, hogy mit gondolnak a sorozatról és mit gondolnak Jimmyről, a dalai iránt újra megnövekedett az érdeklődés, a régi ügyein pedig megint olyan örömmel csámcsogunk, mintha csak tegnap történtek volna.

Nagy Ervin A Király című sorozatban

Nagy Ervin A Király című sorozatban (Fotó: RTL+ / Sajtóklub)

Kárász Róbert

Nézőpont kérdése, hogy Kárász Róbert idei teljesítményét felemelkedésként vagy bukásként könyveljük-e el, hiszen végeredményben kapott egy (nagy eséllyel) jól fizető igazgatói állást a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.nél, eközben valahol mégis szomorú volt látni, ahogy egy közismert tévés a szakmaiságnak még a látszatát is levedli magáról, hogy egyre látványosabban vállalja a politikai szimpátiáját ilyen vagy olyan okokból. Az év elején Kárászt rögtön a kormánypropaganda szócsöve, a Megafon rendezvényén fotózták. Nagy visszhangot kapott az is, amikor egy fideszes önkormányzat negyedmilliárd forintos megbízása Kárász alapítványánál landolt. Ezek után jött a felmondása az ATV-nél, ami békésen indult, aztán egy Baranyi Krisztinával való stúdióbeszélgetés közben/után elszabadult a pokol. Miután a csatorna elismerte, hogy a műsorvezetője a vitában nem mondott igazat, Kárász sértődötten odébbállt, és idő előtt fejezte be (vagy csak függesztette fel?) tévés karrierjét. Mindezt követte a közmédiás igazgatói állás kapcsán született információs csiki-csuki (megkapta? azt kapta meg? mit értünk közmédia alatt?), hogy a végén már tényleg azon csodálkozzunk, hogy ez az ember ilyen sokáig tévéképernyőn szerepelhetett.

Kárász Róbert

Fotó: Schumy Csaba

+

Herceg Erika

Ismerjük el, Herceg Erika már 2022 előtt is sztár volt, de azt is tegyük gyorsan hozzá, hogy Magyarországon ettől még alig ismerte valaki, hiszen elsősorban orosz nyelvterületen gyűjtötte a rajongóit. Az X-Faktor mentorbejelentése után a fél ország pislogott, hogy ki a fene az a Herceg Erika, de ha van műsor, ami képes pár hónap alatt egy viszonylag ismeretlen névből A-kategóriás celebet faragni, akkor ez az: gondoljunk csak Malek Miklós vagy Little G Weevil esetére.

Az már az első adásokban megmutatkozott, hogy Herceg Erikának jól áll a reflektorfény, és viszonylag gyorsan beleszokott a mentorszerepbe, bár kétségtelen – és talán törekedett is erre –, hogy megosztó személyiség, de egy ilyen műsornak megosztó személyiségekre (is) van szüksége. Úgy fest, azt hiába várjuk, hogy Erika magyar nyelvű slágerekkel próbálkozzon, mivel elmondása szerint inkább a tehetséges fiatalok menedzselésében képzeli el a jövőjét, azt pedig kíváncsian várjuk, hosszabb időt kap-e az X-Faktor szerkesztőitől, mint Puskás-Dallos Bogi vagy Csobot Adél.

Herceg Erika

Fotó: Trenka Attila

Johnny Depp és Amber Heard

Ugyan Amber Heard nevére kerestek rá a legtöbben 2022-ben, de ez most önmagában semmi jót nem jelent. A színésznő és egykori férje, Johnny Depp közti pereskedés az angliai kezdetek után idén az Egyesült Államok bíróságán folytatódott, ahol Depp rágalmazásért perelte volt nejét. Maga a tavasszal zajló pereskedés nagyon gyorsan a média érdeklődésének középpontjában találta magát, lassan pedig az élmény már olyan volt, mintha egy izgalmas realityt néznénk majdhogynem napi rendszerességgel. Azonban a szórakoztatásunknak két élet és két karrier látta kárát, ugyanis mindkét félről olyan megalázó információk láttak napvilágot a nyilvánosság előtt, ami kétségtelenül rombolta az image-üket, függetlenül attól, hogy végül melyikük jött ki győztesen a perből (amúgy Depp volt az). Ezzel a perverz magánéleti kitárulkozással elérték, hogy a hollywoodi stúdiók mindkettőjüket kihúzzák a filmterveikből, és a karrierjük hosszú évekre – rosszabb esetben mindörökre – gödörbe ragadjon. A sárba húzott hollywoodi sztár többé már nem sztár igazán.

Johnny Depp és Amber Heard pere

Fotó: Kevin Dietsch/Getty Images

+

Rúzsa Magdi

Bizonyos szempontból áldás, bizonyos szempontból átok, ha egy családba egyszerre születik három gyerek, hiszen egyrészt nehéz elképzelni ennél nagyobb boldogságot, másrészt annyi gond szakad egyszerre az ember nyakába, amit borzasztó nehéz lehet menedzselni. Rúzsa Magdi egy percig sem tagadta, hogy a hármas ikrei év eleji születése jókora megpróbáltatás elé állította, és mivel nagyon különleges a feladat jellege, igazán még segítséget sem tud kérni hozzá. Ennek ellenére igazi áldásnak tartja, hogy így alakult az élete, még ha időnként szüksége is van egy kis feltöltődésre, amit elmondása szerint az alvás mellett az éneklés ad meg neki, bár ebből jóval kevesebb jut neki, mint korábban. Nyáron és kora ősszel akadt pár fellépése, de legközelebb csak februárban lép majd színpadra. Kétségtelenül, hogy az év legnagyobb figyelmet kapó babázása az övé, még maga Orbán Viktor miniszterelnök is levélben gratulált a nagy eseményhez. További sok erőt, kitartást és boldogságot kívánunk!

Rúzsa Magdolna

Fotó: Olajos Piroska

Schobert Norbi

Elismerjük, annyira nem féltjük Schobert Norbit attól, hogy ne legyen vasárnaponként Update rántott hús az Update étkezőasztalon, hiszen a családban lassan már mindenki A-kategóriás celebritásnak számít, és a felesége is máig vonzza a népet, ha meghirdet egy-egy tömegmegmozgató akciót. Ettől azonban még nem lehet jó érzés, hogy feltűnően gyűlnek a viharfelhők az Update-birodalom fölött. Az elmúlt egy-két év veszteséges mérlege után Norbi megkongatta a vészharangot, amikor kiderült, hogy ősztől neki is jelentős rezsinövekedéssel kell majd számolnia, ami nemcsak az anyacéget, hanem a vele szerződött több tucat boltot is érinti. Schobert vészjelzései ősszel nem a semmiből jöttek. Ez legkésőbb akkor vált világossá, amikor december elején arra panaszkodtak a partnerei, hogy egyszerűen nem kapnak megfelelő mennyiségű árut, amit árulhatnának a boltokban, a beszállítói gondok pedig annyira tarthatatlanná váltak, hogy csődről kezdtek pletykálni, a cég működését és felépítését pedig át kellett alakítani, mely során Norbi eggyel hátrébb lépett, nagyobb szerepet szánva a társainak a válságmenedzselésre, míg ő maga inkább a termékfejlesztésre kíván a jövőben koncentrálni. Valószínűleg néhány hónapon belül kiderül, túléli-e a válságot az Update-birodalom, de az sajnos megállapítható, hogy jelen gazdasági környezetben az esélyeik nem a legjobbak. Schobert Norbi több évtizednyi munkája veszne így kárba. De még ne temessük.

Ifjabb Schobert Norbert, Schobert Norbert, Rubint Réka

Fotó: Birton Szabolcs

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top