Utazás

Rekordot döntöttek a fürdők a hétvégén

A kánikulában tömegek keresték fel a hazai fürdőket, strandokat.

Országszerte magas a fürdők látogatottsága, sok a belföldi és külföldi vendég. Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke azt mondta, hogy az augusztus 20-i hosszú hétvégén a szállodákhoz hasonlóan nagy forgalomra, teltház-közeli látogatottságra számítanak.

„Ha egész augusztusban hasonlóan meleg marad az időjárás, még hozhatók lehetnek az idei tervszámok, miután az esős május és a meleg június után nagyon szeszélyes, csapadékos és változékony július következett, emiatt erősen hullámzó volt eddig a főszezon a magyarországi fürdőkben – mondta.

palatinus strand medence fürdőzők

Fürdőzők a a Palatinus strandon (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Czinege Szilvia, a BGYH Zrt. értékesítési és marketingigazgatója arról számolt be, hogy az elmúlt hétvégén a hőségnek köszönhetően az idei nyári szezon rekordforgalmát könyvelték el. A 13 fürdőegységben szombaton több mint 32 ezer, vasárnap pedig több mint 36 ezer fürdőlátogatót fogadtak.

Kiemelkedő volt a forgalom a Palatinus strandfürdőben, ahol szombaton közel 6 ezer, vasárnap több mint 7300 vendég fordult meg, de a frissen átadott pesterzsébeti fürdőt is több mint 4500 vendég kereste fel, ami a június eleji nyitás óta rekordforgalomnak számít. Hozzátette: emellett a történelmi nagy fürdők is kiemelt forgalmat bonyolítottak, például a Széchenyi fürdő a két nap alatt több mint 14 ezer vendéget fogadott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top