nlc.hu
Tuti Tippek

Az Ország karácsonyfája 2020-ban

Képeken az Ország Karácsonyfája, Székesfehérvárról vitték a Parlament elé a 40 éves ezüstfenyőt

Kedden állítják fel a Parlament előtt a Molnár család fenyőjét.

Nagy előkészületek után hétfő délelőtt kivágták Székesfehérváron azt az ezüstfenyőt, amely idén az Ország Karácsonyfája lesz. A 4 tonna súlyú fát a székesfehérvári hivatásos tűzoltók daru segítségével emelték a Magyar Honvédség speciális szállítójárművére.

az ország karácsonyfája

Katonák rögzítik a szállítójárműre az Ország Karácsonyfájának felajánlott fenyőt (Fotó: MTI / Vasvári Tamás)

Molnár Imre tulajdonos elárulta, családjukban már tavaly felmerült a gondolat, hogy felajánlják a fenyőt, de végül idén került rá sor. Az interneten keresztül tették meg a felajánlást, fényképekkel bemutatva az illetékeseknek a fenyőt, amely elnyerte a döntéshozók tetszését.

A tulajdonos nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az eddig a házuk előtt álló fából lesz az Ország Karácsonyfája. Elmondása szerint az ingatlan előző tulajdonosa ültette 40 évvel ezelőtt a mostanra 15 méter magassá, 70-80 centiméter törzsátmérőjűvé erősödött ezüstfenyőt.

az ország karácsonyfája

15 méter magas az Ország Karácsonyfája (Fotó: MTI / Vasvári Tamás)

Molnár Imre azt is elárulta, hogy két egyetemista gyerekükkel közösen, vasárnap mennek a gyertyagyújtásra, és akkor megnézik az általuk felajánlott fenyőt mint az Ország Karácsonyfáját.

(MTI)

Még több adventi tartalom az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top