nlc.hu
Ünnepi menü

Fenyőfaárak 2021

Drágábban adnák idén a fenyőfákat

Somogy és Zala megyéből kerülnek elsősorban a piacra a fenyők.
fenyőfa

A napokban megkezdték a fenyőfák kivágását. A következő hetekben folyamatosan dolgoznak Somogy és Zala megyében a favágók, ugyanis innen látják el az ország nagy részét karácsonyfával. Jelenleg csupán a Nordmann fenyőt vágják ki, a többit (az ezüstöt és a lucfenyőt) majd másfél-két hét múlva, mivel az utóbbi két fenyőfajta hamar lehullik.

A termelők szerint az árakat a kínálat határozza majd meg. Az RTL Híradó úgy értesült, a termelők a megnövekedett költségeik miatt (drágább lett a munkaerő, a benzin és a kötözőháló is) abban bíznak, hogy idén pár száz forinttal többért tudják eladni a fákat, mint tavaly. 

Várhatóan több mint 10 százalékkal drágul idén a fenyőfa. A drágulás mértéke viszont nem mindenütt ugyanakkora, és nem mindegyik fa drágul egyformán. A legnépszerűbb Nordmann fenyő méteréért akár 7 ezer forintot is elkérhetnek majd az árusok, az ezüstnek 4-5 ezer forint körül, a lucnak pedig 2-3 ezer forint körül alakulna a métere.

A termelők szerint Magyarországon nem lesz hiány egyik fajta fenyőfából sem, de a jó minőségű fa kiválasztását nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Balázs Attila

 

 

Tudj meg még többet a fenyőfákról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top