Baba

Szinetár Dóra fontos ügy mellé állt

Szinetár Dórát ezúttal nem mint színésznő, hanem mint édesanya szólalt fel.

Szinetár Dóra ezúttal a szoptatás mellett kampányol: sokan még mindig tabutémának tartják, mikor az édesanya anyatejjel táplálja gyermekét, azonban ezzel a kampánnyal most megpróbálják felhívni az emberek figyelmét, hogy a szoptatás nem egy tabudöntögető jelenség, hanem igenis fontos és nélkülözhetetlen folyamat.

„Sokan sokfélék vagyunk, más az ingerküszöbünk, a szoptatás látványa egyeseket zavarba hoz. Úgy gondolom, ha elfogadást és megértést szeretnénk kiváltani az emberekből, nem szabad szélsőséges dolgokkal rájuk rontani, hiába van jogunk adott esetben például a szabad szoptatáshoz.

Ezekkel a fotókkal, ezzel az akcióval megmutathatjuk, hogy úgy is meg lehet etetni egy kisbabát, akár nyilvános helyen is, hogy az tényleg senkinek az érzékenységét nem zavarhatja…” – írta Szinetár Dóra a közösségi oldalán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ez a tavalyi kampány most is érvényes! És az is marad, amíg lesznek Édesanyák, és Gyermekek. 💙👶🏼💙 Világszerte az anyatejes táplálás, az anyák és a gyerekek jogai mellett kampányol az UNICEF. Három színművész – egyben kisgyermekes anyuka – Hámori Gabriella, Szamosi Zsófia, Szinetár Dóra -, valamint Tomán Szabina üzletasszony is fontosnak találta, hogy az UNICEF Magyarország művészi képeinek segítségével támogassa a kampányt az anyatejes táplálás világnapján (augusztus 1.). A képek elsőként a Nők Lapjában jelentek meg, a fotókat Pejkó Gergő készítette. Vallják, az anyáknak joguk van ahhoz, hogy a mindennapos elfoglaltságaik intézése mellett táplálhassák gyermekeiket. A hat hónapon aluli gyermekek számára mindennél fontosabb, hogy anyatejhez jussanak, sok nő azonban a munka és a körülmények hatására feladja a szoptatást. A híres kismamák fotósorozattal kívánják bizonyítani: igenis lehet a mindennapok forgatagában is szoptatni. A szoptatás olyan természetes, bensőséges kapcsolat anya és gyermeke között – amely, ha a lehetőségek adottak rá -, mindkettőjük egészségét szolgálja. Szinetár Dóra így fogalmazott: “Sokan sokfélék vagyunk, más az ingerküszöbünk, a szoptatás látványa egyeseket zavarba hoz. Úgy gondolom, ha elfogadást, és megértést szeretnénk kiváltani az emberekből, nem szabad szélsőséges dolgokkal rájuk rontani, hiába van jogunk adott esetben például a szabad szoptatáshoz. Ezekkel a fotókkal , ezzel az akcióval megmutathatjuk, hogy úgy is meg lehet etetni egy kisbabát, akár nyilvános helyen is, hogy az tényleg senkinek az érzékenységét nem zavarhatja. Nagyon fontosnak gondolom, hogy ha valaki szeretné szoptatni a babáját, és ezt diszkréten meg tudja tenni, akkor ne kelljen erről lemondania mások prűdsége miatt, ugyanis a szoptatás az egyik legcsodálatosabb ajándék Anya és kisbabája közt.” #szoptatas #unicef #unicefmagyarorszag #szoptatashete #worldbreastfeedingweek #breastfeeding #szoptatnijo #kotodes #kicsifiam #nekemnagyonfontos #nekunknagyonfontos #tomanszabina #hamorigabi #szamosizsofia

Szinetár Dóra Official (@szinetardora) által megosztott bejegyzés,

(Nyitókép: smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top