nlc.hu
Baba

Franciaországban módosultak a mesterséges megtermékenyítés szabályai

Franciaország: könnyebb lesz gyermeket vállalni az egyedülálló nőknek és leszbikus pároknak

Nem kell többé külföldre utazni azoknak a nőknek, akiknek eddig a törvények nem tették lehetővé, hogy termékenységi kezelést kapjanak.

Miközben Magyarországon szigorítottak az örökbefogadás menetén, illetve tulajdonképpen államosították a meddőségi klinikákat, a francia parlament a napokban megszavazta azt a törvényt, ami alapján ezentúl a leszbikus párok és az egyedülálló nők is kaphatnak termékenységi kezelést. Olivier Véran egészségügyi miniszter azt mondta, hogy az érintett nők már ősztől kérhetik a kezeléseket.

Az eddigi szabályok szerint ugyanis csak a heteroszexuális párok igényelhettek olyan kezeléseket, mint az in vitro fertilizáció. Emiatt az egyedülálló nőknek vagy a leszbikus pároknak eddig külföldre kellett utazniuk. Arra, hogy az eddigi szabályokon változtatni fognak Emmanuel Macron még a 2017-es elnöki kampányában tett ígéretet, és a javaslatról már két éve folyt a vita – írja a 444.

A törvény egyik vitatott pontja, hogy az így született gyerekek számára lehetővé teszi, hogy felnőtté válva megismerjék a spermadonor személyazonosságát. Pedig a törvény eddig anonimitást garantált a donoroknak.

újszülött

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top