nlc.hu
Baba

Koraszülött baba első karácsonya

1 kiló sem volt a születési súlya, most első karácsonyára készül

Egy koraszülött baba nagy apró súllyal született, ám most már az első karácsonyára készül.

Marley Hayes idén áprilisban érkezett a világra, amikor édesanyja, Sophie Louise James 25 hetes terhes volt. Míg az orvosok igyekeztek a kicsit bent tartani a lehető legtovább, a baba négy nappal azután született, hogy Sophie kórházba került.

Inkubátorban lévő koraszülött baba

Képünk illusztráció!

Mindössze 750 grammot nyomott, és a koraszülött intenzív osztályra került, hogy túlélje. Az orvosok éjjel-nappal dolgoztak, hogy megküzdjenek számos Marley-t sújtó egészségügyi problémával, beleértve a veseelégtelenséget, az alacsony kalciumszintet és az agyvérzést.

Az újszülött több mint 100 napot töltött kórházban, de idén karácsonyra csodásan felépült. Már 4,3 kilogrammot nyom, így hazamehetett. Sophie szerint ez a legjobb ajándék, amit remélhettek.

Egy ponton nem is gondoltuk, hogy megéli az első karácsonyát. Az anyatej sem kellett neki, egyáltalán nem gyarapodott, borzasztó érzés volt” – mesélte a 30 éves általános iskolai tanár.

Marley otthon már boldogan végigalussza az éjszakákat és szuper mosolygós kisbaba. ‘Mindig nála van a plüsspolipja is, azon is látni, mennyit nőtt a baba.

Az első karácsonyunkat hármasban fogjuk tölteni. Már annyi ünnepi babaruhát és ruhát vettem, amit viselhet” – lelkendezett a LadBible-nek az anyukája, aki állítja, hogy terhessége meglehetősen normális volt, és nem volt semmilyen komplikációja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top