Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Család

Szoptatás miatt rúgták ki a tanárnőt

Diszkrimináció miatt perli az iskolát.

Szoptatás miatt rúgtak ki egy 33 éves tanárnőt az Egyesült államokbeli Maine-ben – írja a Yahoo Lifestyle. A 33 éves Shana Swenson három évig dolgozott a Falmouth Public Schools nevű általános iskolában. 2017 januárjában szülési szabadságra ment; mielőtt még az év augusztusában újra munkába állt volna, közölte az igazgatójával, hogy naponta háromszor szoptatási szünetre lesz szüksége, hogy megetethesse újszülött kisfiát, akit az intézményhez tartozó bölcsődében gondoztak.

Sajnos, Swenson kollégái nem fogadták jól a helyzetet, a nő keresetében azt írta, hogy „nagyon ellenségesen és agresszívan” viszonyultak ahhoz, hogy munkaidőben szoptatnia kell. 2018 májusában aztán közölték vele, hogy nem fogják megújítani lejáró munkaszerződését.

„Swensont nagyon meglepte és bántotta a munkaadója döntése” – írta keresetlevelében az ügyvédje. Az iskola ennek ellenére nem ismeri el, hogy diszkriminálták volna, állítják, azért nem újították meg a szerződését, mert „a teljesítménye nem felelt meg az elvárásoknak”.

Címlap

top