Család

Vissza a természetbe! A gyereknek ott a helye

Minél közelebb lenni a természethez már kisgyerekkortól, nem egy öncélű idealizált vágyálom. Bizonyított tény ugyanis, hogy a zöld környezetben felnövő gyerekek agyműködése jobban fejlődik, mint városi társaiké.

Persze számos más oka is lehet, ami miatt valaki inkább a zöld környezett választja saját maga és gyermekei számára: a agyműködés serkentésén túl ott van a friss levegő, megszabadulva a környezetszennyezéstől, vagy a kreativitás, amire nagyon is szükség van egy modern berendezések nélküli otthonban.

A zöld a legszebb szín

A Barcelona Institute for Global  által megfigyelt 253, zöld környezetben felnövő iskolásnak lehetősége adódott mentálisan regenerálódni, új dolgokat felfedezni teljesen önállóan és kreativitását fejleszteni. Ráadásul itt jó a levegő, nincsen sem fény, sem zajszennyezettség, a városi környezethez képest.

A vizsgálatok során a kognitív teszteken a természethez közel élő gyerekek sokkal jobban teljesítettek, memóriájuk és figyelmük is sokkal koncentráltabb volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top