Család

Úgy érzem, örökre az online randizás poklában ragadtam

Egy egyedülálló, leszbikus anya őszinte vallomása arról, mennyivel nehezebb a harmincas éveiben randizni, mint húszévesen.

Sa’iyda Shabazz egyedülálló anya, a harmincas éveiben jár, és nyilván nem úgy képzelte ő sem az életét, hogy ebben az időszakban online randikkal kell majd foglalkoznia. Úgy érzi magát, mintha valami pokoli lottó résztvevője lenne, már ami a párkeresést illeti.

„Bár sokkal könnyebb helyzetben vagyunk most, a sok randioldallal, mint régen, bizonyos szempontból pont ezért nehezebb megtalálni azt a társat, akit szeretnénk. Nem úgy terveztem, hogy harmincas, egyedülálló anyaként randizni kezdjek, de hát így alakult, amikor egy hónappal a harmincadik szülinapom előtt szakítottunk a párommal. Szembesültem vele, hogy az online randizás tulajdonképpen egy nagy, véres videójáték.

Amikor úgy döntöttem, hogy készen állok újra a randizásra, letaglózott, mennyi lehetőség van előttem a neten. Alig tudtam választani a tucatnyi alkalmazás és oldal között. Ráadásul, hogy még bonyolultabb legyen az életem, nőt kerestem, mivel leszbikus vagyok.

online randi anyaság

Képünk illusztráció (Forrás: Profimedia)

Már a regisztrációnál, a bemutatkozásnál is bajban voltam, aztán meg kiderült, hogy fenntartani egy ilyen online randioldalon a jelenlétet felér egy teljes munkaidős állással. Dolgozni kell a profilodon, mert ha nem kapsz elég pozitív visszajelzést, akkor azon agyalsz, hogy le kellene cserélni a képeidet, vagy nem volt elég vicces – netán túl vicces volt – a szöveged, esetleg kétségbeesettnek tűnsz. A legnehezebb része az, hogy fogalmad sincs, mi tetszhet az embereknek, amitől szorongsz egész nap, és még egy randira sem jutottál el.

Egyedülálló anyaként ez a világ még kegyetlenebb. Alig van időm rá, hogy nézegessem a randioldalakat, és cseteljek azokkal, akik tetszenek. Nem akarok egyedül megöregedni, de iszonyatosan fárasztó idegenekkel cseverészni úgy, hogy tudom, nem lesz belőle semmi. Ha pedig mégis sikerül megbeszélni egy randit élőben, akkor óriási erőfeszítés – és költség – megszervezni, hogy el is tudjak rá menni.

Néha úgy érzem, örökre az online randizás poklában ragadtam. Mindegy, mennyi időt és energiát fektetek bele, nagyon nehéz megtalálni a szerelmet ezeken az oldalakon. Nem tudhatom pár kép és egy leírás alapján, hogy élőben is tetszik-e majd. Megéri egyáltalán ez a rengeteg vesződség, amikor lehet, hogy nincs is a másik oldalon senki, aki hozzám való lenne?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top