nlc.hu
Család

Szlávik János a maszkviselésről

Szlávik János: helyénvaló a maszkhasználat szigorítása

Szlávik János infektológus szerint a következő két hétben még nem várható nagy hullám, de a maszkhasználat szigorítása helyénvaló.
Szlávik János

A magyar járványügyi helyzet jelenleg nem teszi szükségessé a szigorú korlátozások bevezetését, az országban kialakult gócpontok kezelhetők – mondta Szlávik János az ATV Heti Napló című műsorában.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa szerint a külföldről behurcolt eseteket meg lehet akadályozni a karanténintézkedésekkel. A szakember úgy gondolja, itthon megelőzhető a második hullám, mert nálunk sokkal szigorúbbak a szabályok, mint más országokban.

A szennyvíz-előrejelzések alapján egyébként a következő két hétben még nem várható nagy hullám. Ám szerinte helyénvaló, ha tovább szigorítják a maszkviselésre vonatkozó előírásokat.

Szlávik János beszélt a járványszkeptikusokról is. Azt mondta, attól, hogy Magyarország jó helyzetben van, még nem szabad szkeptikusnak lenni. Komolyan oda kell figyelni az intézkedésekre, amelyeket javasolnak, illetve előírnak.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila)

Ezért fontos a maszk a járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top