nlc.hu
Család

Oltás a kritikus infrastruktúrában

Müller Cecília bejelentette: újabb csoportokra terjesztették ki az oltást

Újabb szakaszához érkezett az oltás, elkezdik a kritikus infrastruktúrában dolgozókat beoltani.
Müller Cecília

Megkezdik az egyes kritikus infrastruktúrába tartozó szolgáltatóknál és vállalatoknál dolgozók oltását, ez a BKK-dolgozókat, a paksi atomerőmű és a Magyar Villamos Művek dolgozóit, valamint a MÁV és GYESEV dolgozóit érinti – ismertette Müller Cecília ország tisztifőorvos az operatív törzs döntését.

Az országos tisztifőorvos azt mondta: a járványügyi adatok minden tekintetben szárnyalnak, egyre emelkednek a számok. Hatalmas a terhelés az egészségügyi dolgozókon, már 500 olyan egészségügyi szakon tanuló vagy már végzett önkéntes is jelentkezett kórházi munkára, aki segíteni tudja az egészségügyi személyzet munkáját.

Müller Cecília beszélt arról is, hogy miután már a háziorvosok is felírhatják a koronavírus elleni gyógyszert, ebből már 37 ezer dobozt rendeltek a háziorvosok. A fertőzöttek átlagéletkora továbbra is 46 év, a fertőzöttek 55 százaléka nő, 45 százaléka férfi.

Elmondta azt is, hogy csütörtöktől az irányító megyei intézmények, megyei kórházak, egyetemi klinikai kórházak, fővárosi centrumkórházak szakmai irányítása alá kerülnek önkormányzati járóbeteg szakellátási rendelők, és ha szükség van rá, a háziorvosi rendelőket is bevonják alájuk.

(24.hu, Telex)

(Kiemelt kép: Facebook/Magyarország Kormánya)

Oltás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top