nlc.hu
Egészség

Megfázott egy diák az iskolai dress code miatt

Levetették a pulóverét az iskolai dress code miatt, egy hétre lebetegedett a diák

Az iskolai öltözködési szabályokra hivatkozva a diáknak le kellett venni a pulóverét, ami miatt aztán megbetegedett a hideg téli napon.
Diákok iskolai egyenruhában

Több napon át betegség miatt hiányzott egy japán diák az iskolából, miután egy tanár az öltözködési szabályzat miatt nem engedte neki, hogy meleg felsőt viseljen.

Az eset január 25-én történt Hirosimában. A város lakói aznap erős havazásra és a tél egyik leghidegebb napjára ébredtek. Az előrejelzések csupán 3 fokos csúcshőmérsékletet és -4 fokos minimumot prognosztizáltak, így teljesen érthető, hogy az egyik másodikos fiú úgy döntött, az egyenruhájára felvesz egy melegítőfelsőt is.

Ám a diák még az osztályteremig sem jutott el, amikor megállították az iskolai öltözködési szabályok megsértése miatt. Egy tanár közölte vele, hogy le kell vennie a felsőt, mert a szabályzat szerint nem megengedett. A fiú engedelmeskedett, így pulóver nélkül vett részt az órákon, majd akkor sem vette fel, amikor hazaindult. Másnapra belázasodott, és csak hat nap múlva, február 1-jén mehetett újra iskolába.

A fiú szüleit nagyon felháborították a történtek, és azt követelik, hogy az iskola vizsgálja felül az öltözködési szabályzatát. Az intézmény ugyanakkor állítja, hogy a jelenlegi dress code lehetővé teszi a tanulók számára, hogy hideg időben is megfelelően felöltözzenek.

Az iskola öltözködési szabályzata valóban kimondja, hogy a tanulók pulóvert, kesztyűt és sálat viselhetnek, a kabát és a melegítőfelső azonban nem szerepel az engedélyezett ruhadarabok között. Vagyis a probléma leginkább az lehetett a tanár szemében, hogy a fiú nem pulóvert, hanem melegítőfelsőt viselt. Ennek ellenére biztosan meg lehetett volna oldani máshogy a helyzetet, és akkor talán a diák sem betegszik meg.

A vaskalapos iskolai öltözködési szabályok nyáron is problémát okozhatnak, egy angliai iskola például az extrém hőhullám idején sem engedélyezte a fiúknak a rövidnadrágot. Ezért a srácok ravasz trükkel játszották ki az iskolai dress code-ot: szoknyában mentek suliba. 

(SoraNews24)

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top