nlc.hu
Egészség

Ingyenes napkrém-adagolókkal védekeznek a bőrrák ellen Hollandiában

Ingyenes napkrém-adagolókkal védekeznek a bőrrák ellen Hollandiában

A napkrém-adagolók idén nyáron elérhetők lesznek országszerte az iskolákban, egyetemeken, fesztiválokon, parkokban, sportolási helyeken és nyílt köztereken.

Hollandia ingyenes napkrémet kínál állampolgárainak ezen a nyáron, hogy hatékonyabban küzdjenek a bőrrák ellen, ami rekordot döntött az országban – írta a Guardian nyomán a Telex. Sajnos Magyarországon is évente mintegy 900-1000 új megbetegedés fordul elő a Rákliga tájékoztatása szerint. 

Hollandiában a napkrém-adagolók idén nyáron elérhetők lesznek országszerte az iskolákban, egyetemeken, fesztiválokon, parkokban, sportolási helyeken és nyílt köztereken.

A kampányt a hétvégén egy Breda városában lévő fesztiválon indították el. „Pénzbe kerül, de nagyra tartjuk az emberek egészségét. Sokszor látjuk, hogy az emberek élvezik a napot, de elhanyagolják önmaguk védelmét, és nem tesznek semmit a káros sugarak ellen” – nyilatkozott egy katwijki lakos. Ausztrália évekkel ezelőtt hasonló módon védekezett.

napkrémező nő

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top