nlc.hu
Egészség

Meghalt az apja, másnap ő is apa lett

Meghalt az apja, másnap ő is apa lett

Egy nap leforgása alatt érte hatalmas fájdalom és földöntúli boldogság a férfit.

A brit Terry Simmonds és a felesége, Lisa 13 éven át küzdöttek azért, hogy gyermekük születhessen, ám az asszony 24 alkalommal vetélt el. Tavaly aztán egy Csehországban elvégzett mesterséges megtermékenyítés során a nőnek sikerült teherbe esnie és a várandósság a 30. hétig problémamentes volt. Ekkor azonban a kismamát vese- és májkomplikációk miatt kórházba szállították. Az orvosok úgy döntöttek, hogy sürgősségi császármetszést hajtanak végre rajta. Míg a beavatkozásra vártak, a férfi telefonhívást kapott az édesanyjától, Denise-től, aki közölte vele a szomorú hírt, hogy az édesapja haldoklik. A férfi a Birmingham City kórházba sietett, hogy elbúcsúzhasson az édesapjától, aki március 9-én 19:45-kor távozott az élők sorából.

„Minden egyszerre történt. Csak aggodalmat és félelmet éreztem” – idézte fel Terry.

Mindössze 12 órával később világra jött Terry és Lisa egészséges kisfia, Lewis.

Denise, Terry, ifjabb Terry és Lisa

Denise, Terry, ifjabb Terry és Lisa a pár esküvőjének napján (Fotó: SWNS/Profimedia)

„Az első apák napja apám nélkül és új apaként keserédes volt. Elveszítettem az apámat, és 24 órán belül én is apa lettem. A szüleim nagyon támogatták, hogy gyermekünk legyen. Nem akarom elhinni, hogy apám soha nem találkozhat az unokájával. De miután ennyi ideig próbálkoztunk, boldog vagyok, hogy családot alapíthattunk” – mondta a férfi.

„A lehető legjobb életet akarjuk biztosítani a kisfiunknak. Le vagyunk döbbenve, hogy nem találkozhattak, de remélem, lát minket odafentről. Nagyra nő és erős lesz, akárcsak a nagypapája” – tette hozzá Lisa.

A feleség elmondta azt is, az orvosok korábban a túlsúlyát okolták a vetéléseiért, ezért 2012-ben gyomor-bypass műtéten esett át és drasztikusan lefogyott. Ám még ezek után is egy évtized telt el, mire anyává válhatott.

Terry és Lisa Simmonds

Terry és Lisa Simmonds (Fotó: SWNS/Profimedia)

Az idősebb Terry tüdőfibrózisban szenvedett, az állapota tavaly fordult rosszabbra, az orvosok ugyanakkor azt hitték, hogy még legalább két évig élhet. Azonban mivel perforált gyomorfekély alakult ki nála, nem tudták elvégezni rajta a szükséges műtétet, ami meghosszabbíthatta volna az életét.

A házaspár örül, hogy kisfiuk tovább viszi majd a család nevét. Megjegyezték: a kis Lewis Terry Simmonds már most ugyanolyan makacs, mint a nagyapja volt.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top