Életmód

Elvették a Fülöp herceggel karambolozó nő jogosítványát

A karambolozó autót nem ő vezette, ám más közlekedési kihágásokat elkövetett.

Mint ismeretes, Fülöp herceg idén január 17-án okozott autóbalesetet a királyi család téli rezidenciája, Sandringham közelében.  A 97 éves herceg maga vezette a Range Rover terepjárót, amivel nekiütközött egy másik autónak, amikor felhajtott a helyi országútra. II. Erzsébet férjének nem esett baja a balesetben, a másik autó sofőrje viszont vágásos sérüléseket szenvedett, míg az utasának, Emma Fairweathernek eltört a csuklója.

A herceg már másnap újra autót vezetett, februárban azonban úgy döntött, visszaadja a jogosítványát. Az angol–walesi főügyészség  úgy döntött, eltekint a herceg elleni vádemeléstől, mivel úgy ítéli meg, hogy nem szolgálná a közérdeket a büntetőeljárás.

Emma Fairweather csak utas volt az autóban

Emma Fairweather (Profimedia)

Emma Fairweathernek viszont a héten jelenése volt a bíróság előtt, persze nem a fenti karambol miatt, hiszen akkor csak az anyósülésen ült. Tavaly viszont négy alkalommal is gyorshajtáson érték. Ezek miatt végül 6 hónapra bevonták a jogosítványát, valamint 450 font (166 ezer forint) pénzbírság és 150 font (55 ezer forint) eljárási költség megfizetésére kötelezték.

Az asszony sérelmezi, hogy mind a mai napig a királyi család egyetlen tagja sem kért tőle elnézést a januári balesetét.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top