Életmód

Házimunkára tanítja a fiúkat egy spanyol iskola

A varrás, a virágrendezés és az általános ház körüli feladatok is a tananyag része.

Házimunkára oktat egy spanyol iskola, a programban csak fiúk vesznek részt. A Colegio Montecastelo ötlete azért nagyon fontos, mert az országban a szabás, varrás, takarítás, főzés. dekoráció és az egyéb ház körüli teendők még mindig női tevékenységnek számítanak, amelybe még beszállni is férfiatlan, nem hogy egyedül végezni.

Bár sokan ellenzik a kezdeményezést, mondván, épp hogy mélyíti a nemek közti szakadékokat már azzal is, hogy „férfias” és „nőies” tevékenységről beszél, ezek az érvek nehezen érthetők: az iskola vezetősége csak a jelen társadalmi helyzetet írja le, és éppen ez ellen szeretne küzdeni. Akárhogy is, a helyiek többsége szerint telitalálat a program.

Forrás: Colegio Montecastelo

Forrás: Colegio Montecastelo

A tananyag többek között: vasalás, varrás, főzés, virágrendezés, takarítás. A cél pedig az, hogy a háztartás tagjai képesek legyenek (és akarjanak is) egyenlő részt vállalni a házimunkából, illetve, hogy az életüket egyedül kezdő fiúk maguk is megbirkózzanak a feladatokkal. Az anyagot főleg önkéntesek oktatják, de több szülő, sőt apuka (!) is beszáll. 

Forrás: Bored Panda

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top