Aktuális

Eső, ónos eső, havazás is várható a hétvégén

Péntekre is az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt. A hétvégén is csapadékos lesz az idő, esőre, ónos esőre, havazásra egyaránt számítani lehet. A leghidegebb órákban -8 fokig hűlhet a levegő, nappal is jellemzően fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint péntekre is Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országra (többek között Budapest egész területére és Pest megye egyes részeire) kiadták az ónos eső miatti figyelmeztetést. Emiatt jelenleg is az ország nagy részén riasztás van érvényben.

Bács-Kiskun és Csongrád megyére a hófúvás miatt is citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken az erős szél alacsony hótorlaszokat emelhet. A dunántúli területeken és a középső országrészben lehet időnként ónos eső, de jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. Időszakos havazás északnyugaton, illetve az Északi-középhegység térségében továbbra is kialakulhat, de 3 centiméternél több hó nem valószínű. A fagypont alatt lévő, összefüggő hótakaróval borított területeken a fokozatosan megerősödő – néhol viharos – szél helyenként (kiemelten Csongrád és Bács-Kiskun megye déli részén) hófúvást is okozhat. A nap folyamán a legalacsonyabb hőmérséklet általában -6 és -1 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélcsendes, havas tájakon hidegebb is lehet. A nappali maximumok 0 fok körül alakulnak.

Szombaton a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, keleten szakadozottabb lehet a felhőzet. A Dunántúlon ónos eső, eső, északon néhol havazás valószínű. Emellett megélénkül, több helyen meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban általában -8 és -2 fok között alakul a hőmérséklet, nappal -1 és +3 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, északkeleten lehet vékonyabb a felhőzet. Elsősorban a Dunántúlon és a középső területeken valószínű csapadék: nyugaton ónos eső, havas eső, majd hó, másutt ónos eső, eső. A Dunántúlon élénk, helyenként erős lesz a szél, keleten mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet 0 és +3 fok között alakul.

Így havazott az országban:

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top