Aktuális

Már júniusban nyitnak a brit iskolák

Óvatosan, de megpróbálják.
Újranyitnak a sulik

Korlátozott mértékben és feltételesen, de újraindulhat a tanítás a koronavírus-járvány miatt bezárt nagy-britanniai iskolákban – mondta szombaton a brit oktatási miniszter.

Gavin Williamson részletezte: ha a koronavírus-fertőzési ráta tovább csökken, június 1-jétől az általános iskolák nulladik, első és hatodik osztályos tanulói visszatérhetnek iskoláikba.

Az angol-walesi közoktatási rendszerben a nulladik osztály gyakorlatilag az óvoda utolsó évének felel meg, 4-5 éves gyerekek járnak oda. Az első osztályban az 5-6, a hatodik osztályban a 10-11 éves gyerekek tanulnak.
Williamson elmondta: nyitás esetén is a szokásosnál kisebb osztálylétszámokkal kezdődhet az iskolai oktatás. Hozzátette: készülnek a tervek az oktatás szakaszos és korlátozott elkezdésére a tizedik és a tizenegyedik osztályokban is, ezek az angol-walesi rendszerben már a középiskolának felelnek meg.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top