nlc.hu
Aktuális

Gyerekei előtt megerőszakolt anya

Felkavaró: 3 kisgyereke előtt erőszakoltak meg egy nőt az út mentén

Az erőszaktevő kamaszt három év öt hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Három év öt hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a kamaszt, aki tavaly májusban megerőszakolt egy hazafelé tartó hajdú-bihari nőt ittasan a három kisgyermeke előtt – számolt be róla a 24.hu.

Három kisgyereke előtt erőszakoltak meg egy hazafelé tartó nőt

Három kisgyereke előtt erőszakoltak meg egy hazafelé tartó nőt. Illusztráció: Unsplash

A férfi, aki a bűncselekmény idején 17 éves volt, részbeni beismerő vallomást tett a büntetőeljárás során, és azzal védekezett, hogy a nő is akarta az általa kezdeményezett kapcsolatot.

Az elkövető ittasan támadt a 33 éves háromgyermekes anyára. Hátulról a nő mögé került, majd kitépte a kezéből a maga mellett tolt kerékpárját, és a gyermekülésben ülő ötéves kisfiúval együtt elborította. A fiú ezután az út melletti sötét, füves területre rángatta a nőt, ahol háttal a földre lökte majd közölte vele, hogy az akarata ellenére is nemi aktust fog vele létesíteni.  A nő alsó ruházatát lerángatta, kezeit lefogta, majd megerőszakolta – számol be róla a lap.

A földön fekvő áldozat megpróbált védekezni, segítségért kiabált, de nem tudott védekezni a nála sokkal erősebb elkövető ellen. A két kisebbik gyermek annyira megrémült, hogy elmenekült, a közeli otthonuk irányába szaladtak segítséget kérni. A nő 11 éves lánya kikapta a kerékpár kosarában lévő telefont és sokkos állapotban felhívta a segélyhívót. Az operátor így a háttérből hallotta a még folyamatban lévő bűncselekményt övező kiabálást is.

A tettes, észlelve ezt, a kerékpárjával elmenekült, de a rendőrök néhány órán belül elfogták, aki azóta letartóztatását tölti a javítóintézetben.

A fiú sajnálatát fejezte ki, és bocsánatot kért az utolsó szó jogán, de a bíróság nem tekintette őszintének a megbánását, miután a javítóintézetben is igyekezett teljesen elbagatellizálni a történteket. A fiút 3 év 5 hónap fiatalkorúak börtönére ítélték, és négy évre eltiltották a közügyektől. 

A tanács elnöke az indoklása során kiemelte a fiú gátlástalan, útonállószerű elkövetési módját, és azt, hogy teljesen közömbös volt a számára az, hogy a három kisgyereke előtt erőszakolja meg áldozatát.

A bíróság ítélete nem jogerős, a fiú és védője részben téves jogi minősítés, részben enyhítés iránt fellebbezett. Az ügyész tudomásul vette a döntést. Az elkövető az eljárás jogerős befejezéséig javítóintézetben marad.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top