Horoszkóp

Ezek a csillagjegyek folyton stresszelik magukat

Ezek a csillagjegyek hajlamosak túl nagy nyomást helyezni saját magukra. Miért teszik? A horoszkópból kiderülnek a részletek. Vajon te is folyton stresszeled magadat? Érdemes lenne változtatnod...

Az elérhetetlen, irracionális elvárások sohasem vezetnek jóra, mert óriási nyomást okoznak, és csak azt veszed észre, hogy folyamatos stresszben élsz. Ezeknél a csillagjegyeknél a lazítás szinte szóba sem jöhet, ők folyton a tökéletességre törekszenek, jóllehet talán maguk is pontosan tudják, hogy ezt lehetetlen megvalósítani. Az egészségre sincs jó hatással, hiszen a magas vérnyomás, szívproblémák, és a kortizolszint emelkedése is ennek a számlájára írható.

Ha úgy érzed, motivációra van szükséged, az teljesen természetes, ám ezt érdemes úgy elérni, hogy a mindennapok ne váljanak stresszessé. A következő csillagjegyekre ez különösen érvényes…

1. Szűz

Mintha direkt nehezítené a saját helyzetét a Szűz. Ő ugyanis a legjobb akar lenni, tudni szeretné mindenre a választ, maximalista, csak a tökéletessel elégszik meg. Ez pedig kifejezetten nyomasztó, stresszes lehet számára, ráadásul saját magára alig szakít időt. Ugyanakkor elég értelmes ahhoz, hogy ezt felismerje, és mérsékelje a saját elvárásait, s elfogadja, hogy időnként az is elegendő, ha egyszerűen csak jól sikerednek a dolgok.

2. Rák

A Rák nem könnyen szakít időt a lazításra, s ez nem csupán a munkájára vonatkozik, hanem az érzelmi állapotára is. A legjobb szeretne lenni szülőként, a legjobbat akarja nyújtani felelősségvállalásban, és persze a legszebb otthonnal büszkélkedne. Olyan helyzetekben is győztesként akar kivonulni a pályáról, ahol szó sincs versenyről. A kudarcot képtelen feldolgozni, pedig ez a legrosszabb, amit tehet. A kudarc arra való, hogy tanuljon a hibákból, fejlődjön, de ha annak elkerülésére törekszik, valójában megreked ott, ahol tart.

Ezek a csillagjegyek folyamatosan stresszelik magukat (iStock)

3. Bak

A Bak úgy véli, minél nagyobb terhet tesz saját magára, annál hatékonyabban tud dolgozni. Ő az, aki mindenkinél több időt tölt a munkahelyén anélkül, hogy szünetet tartana, s igyekszik nélkülözhetetlenné tenni magát, bárhol is legyen. Célja, hogy az élre törjön, megelőzze a versenytársakat, s fontos az is, hogy eredményeit elismerjék. A gond, hogy túlzásba visz mindent, a többszörösét végzi a rá bízott feladatoknak, miközben teljesen elfeledkezik arról, hogy bizony élnie is kellene.

4. Skorpió

A Skorpió addig nem nyugszik, amíg meg nem szerzi, amit akar, s ha a célja teljesül, akkor sem elégedett. Az irigység nem áll tőle távol, az kell neki, amit a másik birtokol. A céltudatossággal nincs baj, ám ha folyamatosan emeli a tétet, akkor az elégettség jóleső érzését sosem képes átélni. Ha mindig arra törekszik, hogy túlszárnyalja a többieket, vajon a pihenésre mikor jut ideje? Nem beszélve, hogy mi történik akkor, ha eléri, amire vágyott, ám az korántsem az, mint amilyenről álmodozott…

5. Oroszlán

Az Oroszlán hajtja magát, különösen azért, mert tudja, milyen sokan tekintik őt példaképnek. Tele van energiával, ám ez korántsem jelenti, hogy éjjel-nappal dolgoznia kellene, főként, ha már teljesen kimerült. Nagylelkű és segítőkész, ám alkalmanként saját magának tartogatja az elsőbbséget. Nem ártana elfogadnia, hogy senki sem néz rá ferde szemmel, ha szabadságot vesz ki. Ő is csak ember, akinek időnként pihenésre, láblógatásra van szüksége.

6. Vízöntő

A Vízöntő a leginnovatívabb, legkreatívabb titulusra vágyik, bárhol is legyen. Ha valamin dolgozik és úgy ítéli meg, az nem lett elég eredeti, kidobja a kukába, s máris hozzáfog egy újabb prototípushoz. A jó az ő számára sem elegendő, azt szeretné, hogy munkájával lenyűgözze a többieket, hogy az szinte hihetetlen, és önmagában is teljesen újszerű legyen. A tökéletesnél, a legjobbnál ő sem éri be kevesebbel. Nem véletlenül stresszeli magát olyan gyakran…

(via your tango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top