Horoszkóp

Ilyen módon védik magukat, és vezetik le a feszültséget a csillagjegyek

Nagyon eltérően viselkednek a csillagjegyek, amikor stressz éri őket. Sőt, nagyon másként vezetik le a feszültséget a nők, és másként a férfiak. Hogyan védekeznek, amikor támadás éri őket? Ebből az igazán tanulságos horoszkópból fény derül a részletekre.

A Kos férfi azonnal reagál

kos csillagjegy védekező mechanizmus horoszkópAmikor a Kos férfit stressz éri, igyekszik rálelni az okokra, és azonnal cselekszik, különösen, ha félelem keríti a hatalmába. Türelmetlen csillagjegy, ezért nagyon nincs ínyére, ha érzelmi nehézségek hátráltatják. Így általában fejest ugrik a problémába, remélve, hogy gyorsan túlesik rajta. Habár reakciója hatékonynak tekinthető, van, hogy megoldás helyett csak ront a helyzetén.

A Kos nő ösztönösen cselekszik

A Kos nő vészhelyzetben szinte mindig ösztönösen cselekszik. Stressz vagy félelem esetén azonnal lép, azelőtt még, hogy átgondolná, milyen következményei lehetnek tettének. Ez ugyan lélegzetvételnyi szünethez juttatja, ám az esetek zömében a kiváltó okot nem sikerül megszüntetni.

A Bika férfi tagad

bika csillagjegy védekező mechanizmus horoszkópA Bika férfi kétségtelenül a legelszántabb és legmakacsabb csillagjegy, ez a tulajdonsága pedig kitűnően tetten érhető, amikor bántó érzésre reagál. A tagadás az egyik leghatékonyabb védekező mechanizmus, amit nála senki sem művel jobban. Hajlamos lehet arra is, hogy nem vesz tudomást arról, ami az orra előtt történik, ám ez az állapot nem tartható fenn örökké.

A Bika nő másokon vezeti le a feszültséget

Az eltolódás során a Bika nő sosem a szorongást előidéző személyen vezeti le a negatív érzéseit, hanem mindig valaki máson. Nagyon állhatatos és kitartó, ám ha felhergelik, kitör, mint a vulkán. Nem szereti a változást, kerüli a felesleges konfliktust, a dühét ugyanakkor neki is ki kell adnia, amit sosem a szerettein, hanem általában egy harmadik félen vezet le.

Az Ikrek férfi folyamatosan beszél

ikrek csillagjegy védekező mechanizmus horoszkópAz Ikrek férfi imád beszélni, nagyon szereti a társaságot. Amikor viszont a beszélgetés személyeskedésbe megy át, stresszessé válik, ezért inkább semmitmondó témákra vált át, hogy elterelje a figyelmet a személyes problémáiról, a bizonytalanságáról.

Az Ikrek nő ellentétesen reagál

Az Ikrek nő az önmeggyőzés, az önbecsapás egyik módját választja, ha védekezésre kényszerül. Képes teljesen ellentétes reakcióval válaszolni a számára kellemetlen helyzetre. Például, ha valaki felmérgesítette, megbántotta, kedvesen, udvariasan fordul hozzá.

támadás védekezés horoszkóp csillagjegyek

Így védekeznek a támadások ellen a csillagjegyek (Thinkstockphotos)

A Rák férfi másokkal azonosul

rák csillagjegy védekező mechanizmus horoszkópA Rák férfi meglehetősen szokatlanul kezeli a stresszt, vagy védekeznie kell a támadások ellen. Ilyenkor ugyanis a többiek tulajdonságát, ötletét veszi alapul, azokkal próbál azonosulni. Ez a reakció csak nagyon ritkán tudatos. Miután meglehetősen érzékeny csillagjegy, könnyebb számára egy másik személy jellemzőit tudattalanul elsajátítani, mint a saját problémáival szembenézni.

A Rák nő úgy tesz, mintha semmi sem történt volna

A Rák nő természetesen szintén nagyon érzékeny típus. Amikor fájdalmas rossz érzés keríti hatalmába, ahelyett, hogy szembenézne a problémával, igyekszik gyorsan valami jót cselekedni, mintha jóvá kellene tennie a bűneit. A valós problémát pedig egyszerűen „elfelejti”.

Az Oroszlán férfi kompenzál

oroszlán csillagjegy védekező mechanizmus horoszkópAz Oroszlán férfi erős jellem, meglehetősen magas az önértékelése, ami ugyanakkor könnyen kipukkadhat. Amikor gyengeség, félelem keríti hatalmába, az erősségeire koncentrál, ezáltal próbálja újraépíteni az önbizalmát. Így képes elterelni figyelmét az érzékeny pontjáról, még a hencegésre is hajlamos, hogy palástolja a bizonytalanságát. A stresszes helyzetekben ugyanakkor képes kellő odafigyeléssel, tudatosan cselekedni, ami a pozitív védekező mechanizmus követendő példája.

Az Oroszlán nő levezeti a feszültséget

Mint a tűz jegyűek általában, az Oroszlán nő is szenvedélyes, tele komoly érzelmekkel. A stresszes helyzetekre ő is az egyik legpozitívabb választ adja. Amikor ugyanis szorongás, félelem, feszültség, stressz éri, mindig cselekvéssel vezeti azt le. A művészetben, a harcművészetben éli ki magát ahelyett, hogy erőszakkal válaszolna az őt ért sérelmekre. Ezzel az érett hárító mechanizmussal a lelkében felgyülemlett negatív érzelmek egészséges úton távoznak.

A Szűz férfi elszigeteli magát a stressztől 

szűz csillagjegy védekező mechanizmus horoszkópA Szűz férfi nem túlzottan érzelmes típus, így amikor stresszhelyzettel kell szembenéznie, a fenyegető dolgokhoz tárgyilagosan, hideg fejjel közelít, ezáltal próbálva elszigetelnie magát a problémától. Ebbe belefér, hogy olyan témákról kezd el beszélgetni, amellyel intelligensnek, magabiztosnak tűnik, mint ahogy az is, hogy olyan értelmetlen szakzsargont használ, amellyel ellöki magától a másik embert.

A Szűz nő passzív agressziót vet be

A Szűz nő szorgalmas és talpraesett, ám ha érzelmekről van szó, nagyon intenzíven, szenvedélyesen éli meg azokat. Ugyanakkor nem jellemző rá, hogy az érzéseinek, különösen a haragnak utat engedjen, inkább magába folytja. Ez pedig fel nem vállalt konfliktushoz, rejtett agresszióhoz vezet a másikkal szemben. Valójában tudattalanul kelt a másikban kellemetlen érzéseket, bűntudatot.

A Mérleg férfi áltatja önmagát

mérleg csillagjegy védekező mechanizmus horoszkópA Szűz férfihez hasonlóan a Mérleg férfi is érzelemmentesen próbálja a stresszes helyzeteket kezelni. Ahelyett, hogy szembenézne döntése következményeivel, és levonná a negatív következtetéseket, inkább eltorzítja a valóságot, megkérdőjelezi a tényeket, a saját nézőpontja szerint formálja a tényeket.

A Mérleg Nő az önzetlenséggel védekezik

A Mérleg nő kifejezetten éretten kezeli az őt ért támadást, a stresszt. Védekező mechanizmusa valójában az önzetlen viselkedés. Érzékeny, törődő csillagjegyként másokra figyel, a többiekről gondoskodva vezeti le a feszültséget, a fájdalmat. Az Oroszlán nő reakciója mellett az övé a lelkileg legegészségesebb hárító módszer.

A Skorpió férfi hazugságokba menekül

skorpió csillagjegy védekező mechanizmus horoszkópSkorpió férfinél talán senki más sem tud profibb módon hazudni. Stresszes helyzetekben azt használja, amiben kiváló, vagyis hazudik környezetének, és persze egyúttal saját magának is, ezzel próbálva elejét venni a kritikának, az érzelmi zűrzavarnak. Ironikusnak tűnhet ugyanakkor, hogy pontosan ő az, aki gyűlöli a hazudozókat, ám hasonlóan a Bikához és az Oroszlánhoz, ő is akaratosabb és makacsabb annál, mintsem hogy szembenézzen az igazsággal.

A Skorpió nő mellébeszél

Hasonlóan férfi társához, védekezésként a Skorpió nő is a hazugságokba menekül, ám ő ezt tudattalanul teszi. Ha bármi szerencsétlenség, stressz éri, fejben mintha automatikusan egy „másik lemezre váltana”, mellébeszél, hárít, tagad.

A Nyilas férfi a humor erejét használja

nyilas csillagjegy védekező mechanizmus horoszkópA Nyilas férfi nem igazán veszi magát komolyan sem a problémákat, sem a stresszt, sőt néha saját magát sem. Őt ugyanis nem olyan fából faragták, hogy hosszan időzzön egy-egy problémával. Humorral lépi át az akadályokat, jóízűen nevet azon, ami előtte még kihozta a sodrából, aztán már tovább is áll. A humor szintén nagyon érett önvédő mechanizmus.

A Nyilas nő leteszi az elvárásokat

A Nyilas nő sem szereti sokáig emészteni magát a problémáin, ő sem az a típus, aki elveszíteni az optimizmusát. Stresszhelyzetben, vagy bármilyen nehézség esetén alkalmazkodik, ha kell megváltoztatja az eredeti elképzeléseit. Ha időközben rájön, hogy mégsem alkalmas arra, hogy állatorvos legyen, könnyedén vált olyan szakmára, amiben szintén önmaga lehet. Ő is éretten kezeli a stresszt, rugalmasan, gyorsan reagál a problémákra.

támadás védekezés horoszkóp csillagjegyek

Nagyon eltérően védekeznek a csillagjegyek (Thinkstockphotos)

A Bak férfi kivetít

bak csillagjegy védekező mechanizmus horoszkópA kivetítés során a Bak férfi a saját negatív érzéseit, tulajdonságait vetíti másokra, kritikusan, támadóan lép fel a többiekkel szemben ahelyett, hogy saját magába nézve önkritikát gyakorolna. Ez a valójában nagyon érzékeny férfi mindenkor keménynek mutatja magát, önbecsülése az egeket veri, így szó sem lehet arról, hogy szembenézzen a gyengeségeivel.

A Bak nő szétválaszt

A Bak nő férfi társához hasonlóan nagyon szorgalmasan és hatékonyan dolgozik. Stresszhelyzetben egyszerűen szétválasztja az egymással összefüggésben lévő, összetartozó érzéseket, érzelmeket, élményeket, így valójában változatlanul halad céljai felé, miközben a „sérült részével” egyszerűen nem foglalkozik.

A Vízöntő férfi másokkal azonosul

vízöntő csillagjegy védekező mechanizmus horoszkópA Vízöntő férfi kivételesnek, különlegesnek számít, ám könnyen elveszíti önbizalmát. Amint sérelem, félelem keríti hatalmába, tudat alatt azonosul környezetével: sajátjának érzi a sikeresebb, általa jobbnak tartott személy nézeteit, önkéntelenül is felveszi a tulajdonságait, miközben megfeledkezik a saját problémáiról.

A Vízöntő nő fantáziál

A Vízöntő nő híresen álmodozó, jó képzeleterővel megáldott típus, így bármilyen kedvezőtlen csapás esetén az ideákba menekül. Olyan helyzetekről fantáziál és álmodozik, amelyek megelégedettséggel töltik el ahelyett, hogy a jelen problémáival nézne szembe.

A Halak férfi gyerekként védekezik

halak csillagjegy védekező mechanizmus horoszkópA Halak a legérzékenyebb csillagjegynek számít, nők és férfiak is hasonlóan reagálnak a stresszhelyzetben. A Halak férfi védekező mechanizmusa is meglehetősen szokatlan, olyan korábbi életszakaszba „megy vissza”, amelyben nem várható el tőle, hogy éretten és felelősségteljesen viselkedjen. Érett, felnőtt stratégiák helyett gyerekes reakciókat alkalmaz, mindezt pedig azért teszi, mert gyűlöli a konfliktusokat.

A Halak nő a kapcsolataihoz fordul

A Halak nő érzékeny és kedves személyiség, ő pontosan ezt a tulajdonságait hívja segítségül stresszhelyzetben. Ilyenkor ugyanis a családjához, a szeretteihez fordul vigaszért, tanácsért. Nagyon helyesen teszi, hiszen az ő védekező mechanizmusa is kifejezetten érett lélekre utal.

(via GAG)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top