Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2019. december 11-17. – Megmérgezi a telihold a karácsonyi készülődést

A decemberi telihold nagyon megmérgezheti a karácsonyi készülődést. Alig több mint egy héttel az ünnepek előtt most nagy szükséged lesz a türelemre, a toleranciára. A holdhoroszkópból megtudhatod a legfontosabb részleteket. Figyelj magadra, és figyelj a környezetedre is...

A csütörtöki telihold megmérgezheti a karácsonyi készülődést. Legyél most tényleg elnéző mindenkivel, és semmit ne vegyél személyes sértésnek! Így megőrizheted a békét a szívedben. Péntektől már fogy a Hold, ami a feszültséget is oldja, nem mellesleg a hízás veszélyével sem fenyeget. Persze ettől még nem kellene késő este csokit enni, mert az alvásodat megkavarhatja…

SZERDA – december 11.: Az Ikrek Hold tanácsa mára egy nagyobb szellőztetés. Telihold előtti napon már érezheted a feszültséget a levegőben: úton, útfélen ingerült, türelmetlen emberekbe botlasz. Az Ikrek Hold segít a könnyedségben is, próbálj meg mindenképpen felülemelkedni a feszültségen!

CSÜTÖRTÖK – december 12.: Telihold napján a Nap és a Hold egymással szemben áll. Ettől minden vonatkozásban szembekerül egymással két vélemény, két nézőpont, két elv. Jól tennéd, ha ma mindenképpen pártatlan maradnál. Érdemes ugyanakkor gyertyát gyújtanod, s találd ki, mondd ki, mit akarsz elengedni! Ebben segít neked a telihold. A decemberi teliholdról részlesen a táblázat alá görgetve olvashatsz.

PÉNTEK – december 13.: Luca napján már fogy a Hold, ami kitűnő lehetőség a méregtelenítésre, a fogyókúrára, s hogy kicsit felkészítsd magad a közelgő ünnepekre. Ma már a Rákban jár a Hold, ami vizes jegy, ezért teával, szaunával, lábfürdővel teheted még hatékonyabbá. Luca napjától a régiek figyelték az időjárást: a karácsonyig tartó 12 nap a jövő év 12 hónapját jelöli… Érdemes tudatosan figyelned magadat és az időjárást is, sok mindenre máris választ kaphatsz a jövő évre vonatkozóan…

Megmérgezheti a csütörtöki telihold a karácsonyi készülődést (iStock)

SZOMBAT – december 14.: A vizes Rákban járó Hold aktuálissá teszi az öntözést a mosást, felmosást, hajmosást, mindent, ami vízzel kapcsolatos. Ezek mellett a tegnapihoz hasonlóan a fogyó Hold erejét használhatod, hogy méregteleníts teával, szaunával, lábfürdővel. Ja, és nem érdemes pánikba esni, mert már csak 10 nap van karácsonyig.

VASÁRNAP – december 15.: Ezüstvasárnap hajnalban a Hold átlép az Oroszlánba, amitől hirtelen megváltozik a hangulatod: az aggódást felváltja a derűlátás, a szentimentalizmust a tettrekészség. Ennek jegyében mára beiktathatod az ünnep előtti takarítást. A fogyó Hold kimondottan kedvez ennek a tevékenységnek, az Oroszlánban járva pedig energikussá tesz.

HÉTFŐ – december 16.: Ünnepi hangulatba kerülsz hétfőn az Oroszlán Holdtól. Ennek szellemében ne csak a lakást díszítsd fel, hanem a munkahelyedet is. És tudj róla, hogy ha Oroszlán Holdnál vágatod le a hajadat, sokkal dúsabb lesz. Sörényed nő szó szerint és átvitt értelemben is…

KEDD – december 17.: Egyetlen héttel karácsony előtt a Hold belép a praktikus Szűz jelébe, melynek köszönhetően előjön a gyakorlatias éned, aki stratégiát és időbeosztást készít. Ennek tudatában jobban átláthatod, mit kell még megvenned, mit kell még elintézned karácsonyig. És használd a fogyó Hold erejét, például méregteleníts ma talpmasszázzsal.

Erre figyelmeztet a decemberi telihold

Az Ikrek jelében áll a Hold szemben a Nyilas Nappal a héten

Mérgező a decemberi telihold

December 12-én, csütörtökön 06:13-kor telihold lesz. Most a Nyilas Nap és az Ikrek Hold kerül szembe egymással. Ez a szembenállás most nagyon megmérgezheti a karácsonyi készülődésedet. Sokszor hallhatsz olyat, hogy „karácsony már nem a szeretetről szól”, holott te is tudod, az ünnep mindig arról szól, amiről te akarod, hogy szóljon. A tömeg és a vásárlási láz ellenére maradhat a hangulatod békés, boldog, nyugalmas.

Sajnos ez csütörtökön, a telihold napján nehéz lesz, mert ilyen erős kettősségek feszülnek egymásnak, mint például

  • bölcselkedés – találékonyság
  • elvont – közérthető
  • vallás – logika
  • lobbanékony – kapkodás. 

Teliholdkor nagyon óvatosnak kell lenned az utakon, de mindenféle megbeszélésen, találkozón, tárgyaláson is. Ilyenkor a nézeteltérések felfokozódhatnak, és gyorsan parázs vita alakulhat ki. Ezt elkerülheted, ha rugalmas és toleráns maradsz. Ha a Nyilas vagy az Ikrek jegyében születtél, különösen vigyázz most magadra és a kapcsolataidra! Ugyanez érvényes rád, ha a Szűz, vagy a Halak jelében ünnepled a születésnapodat. De természetesen bármelyik jegyhez tartozol, legyél a következő napokban nagyon óvatos!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top