nlc.hu
Horoszkóp

Harcos csillagjegyű szülők

Ezeknek a csillagjegyeknek kifejezetten nehezített pálya a gyerekük kamaszkora

A kamaszkor a határok felfedezéséről szól, amit szülőként hol jobban, hol nehezebben kezelünk. Ennek a 3 csillagjegynek kifejezetten nehezített pálya a gyerekük kamaszkora.

Azért mert azt mondtam! Amíg ebben a házban laksz, azt teszed, amit én mondok! Ismerősek ezek a mondatok? Néhány csillagjegy különösen nagy harcot vív szülőként – néha magával, néha a kamaszodó gyerekével.

Szűz

A Szűz csillagjegy motivált, mindig mindennel képben van, ha pedig valamit nem tud, utánaolvas, és ebben a szellemben neveli a gyerekeit is. Elvárja tőlük a tájékozottságot és az alaposságot, ami talán kiskorban még működhet, de a kamaszokra nem a precizitás a jellemző.

Ezt a Szűz szülő nehezen viseli, ami miatt gyakoriak lehetnek a konfliktusok. Plusz vitaforrás lehet az is, hogy ez a csillagjegy nagyon komolyan veszi a játékszabályokat, így ha kamasz gyereke nem tartja be őket, annak meg lesznek a következményei. A minimum, hogy elhangzik az „én megmondtam”, és utána elmagyarázza azt is, miért az ő verziója lett volna a célravezető.

Tanács: ha a Szűz lazít az elvárásain, és próbálja megérteni a kamasz gyereke nézőpontját, könnyebben szót érthetnek egymással.

Harcos szülők csillagjegyei

A Kosnak nem egyszerű beismerni, ha nem neki van igaza (Fotó: Getty Images)

Kos

A Kos csillagjegy harcias, dominálni vágyó, ami a gyereknevelésben is megmutatkozik. Gyerekének igyekszik a legjobbat nyújtani, de ezért cserébe elvárja, hogy mindig, mindenben neki legyen igaza – akkor is, amikor nem neki van. Egyszerűen képtelen veszíteni, márpedig ezt egy kamasz gyerek igen nehezen viseli, így gyakoriak a kisebb-nagyobb viták, veszekedések.

Tanács: a belátás és a bocsánatkérés ugyan nem a tökéletességre törekvő Kos asztala, de a gyereke és a saját életét is megkönnyítheti azzal, ha nem ragaszkodik foggal-körömmel a saját igazságához.

Nyilas

A Nyilas valójában nem harcol a gyerekeivel, a feszültség forrása nála másból ered. A könnyed Nyilas arra törekszik, hogy mindenből a lehető legjobbat, legszórakoztatóbbat hozza ki, és ez igaz a gyereknevelésre is.

Harcos szülők csillagjegyei

„Azért, mert azt mondtam!” (Fotó: Getty Images)

Habár pontosan tudja, mit jelent a felelősség, és a gyerekének a legjobbat akarja, de a hosszas hegyi beszéd nem az ő terepe. Helyette viselkedésével mutat példát, amivel valóban hat is a gyerekeire. A nehézségek akkor kezdődhetnek, amikor a kamasz gyerekeivel beszélgetni kellene fontos témákról, de a Nyilas inkább megúszná a helyzetet.

Tanács: fontos, hogy a Nyilas belássa, vannak pillanatok, amikor olyat is meg kell tenni, amit nem szeret. Ha ezen túllép, egy-egy komolyabb beszélgetést is jó érzékkel le tud majd bebonyolítani, és a karizmájának köszönhetően nagy az esély arra, hogy sikeresen zárja a diskurzust.

Ismerd meg még jobban a csillagjegyeket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top