Szabadidő

Elképesztő: jégből készült hangszereken zenélnek

A koncerteket pedig jégkunyhóban tartják.

Jégből készült hotelekről, bárokról ugyan már hallottunk, viszont hangszerekről még nem. Mostanáig. A svédországi Luleå városában ugyanis “megszületett” a jégzene! A zenészek melegen felöltözve, sapkában, nagykabátban és kesztyűben jégtömbökből faragott hangszereken játszanak.

A jégzenei stílus alapítója a művész, Tim Linhart nevéhez fűződik, aki számos jéghangszeren (gitáron, hegedűn, bendzsón) játszik. Mivel a többségük törékeny, ezért előfordul, hogy a hangszereket nem szorítják magukhoz a zenészek az előadáson, hanem azok köteleken lógnak a mennyezetről, a művészek pedig csak odaállnak melléjük, és úgy szólaltatják meg.

A koncerteknek pedig nem is lehetne autentikusabb helyszíne, mint egy hatalmas jégkunyhó, ahol a zárt, kerek tér még csodálatosabbá teszi a hangzást. Mivel az igluban körülbelül -5 fok van, a közönségnek alaposan fel kell öltöznie, nehogy megfázzon zenehallgatás közben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top